Du kan gå din egen väg

 
 
För ett par dagar sedan så trillade en lång kommentar in under inlägget "Någonting annat" som skapade en våg av knotter längs armarna på mig, blev helt tagen på ett rörande sätt. Det här är ett utdrag från När Annie fotograferar i USA som skrev:
 
 
"Du är fantastiskt duktig. Jag älskar dina bilder. Du är en stor inspiration och jisses vad du inspirerar mig. Är så imponerad över hur då går din egen väg, vågar det som extremt få skulle våga (som att fota sitt eget bröllop) och att du har inställningen att se det positiva i vardagarna. Om fler vore som du skulle världen vara ett paradis. Men då skulle inte religiösa människor ha någonting att längta efter så det skulle inte fungera. Men du är du och du är helt fantastisk."
 
 
Jag fastnade i mina tankar efter Annies fina kommentar, de orden har kommit till mig flera gånger senaste åren som talar om mod, styrka och vilja, att våga och inspirera. Jag har aldrig sett på mig själv som en modig person, även om jag önskar att jag är det. Men en viljestark, envis känslomänniska är jag. Följer sällan förnuftet och lyssnar mest på mitt hjärta. Jag kan se realistisk på saker och ting, ge mig själv råd jag borde ta och följa, men i slutet så är det mitt hjärtas val. Jag har nog ett extremt stort tålamod även om mitt blod senaste åren börjat bli mer rastlöst och äventyrsfyllt. Mitt liv har inte passat in i ett vackert mönster där man går från A till B och vidare till C, trots det skulle jag beskriva mitt liv i helhet som harmoniskt och lyckligt. Jag har klarat mig bra så här långt även om jag har mina egna vägar, de snåriga undangömda stigarna som jag bara måste prova. Har en oförklarlig längtan efter att alltid göra på "mitt sätt" och bevisa att jag klarar det, så har jag alltid varit sedan trotsiga småbarnsben,
 
Jag kan på ett vis ångra ibland att jag inte gjort som man "ska" för då hade kanske livet varit lite lättare nu. Då hade jag förmodligen haft ett körkort och en fin utbildning på papper i min hand som gett mig mer valmöjligheter även om det inte är nyckeln till allt. Men jag tror helt enkelt inte att det passar alla att leva efter det mönster samhället har skapat. Jag hade en högsta dröm och önskan i ett ungt hjärta, jag följde den och bildade en familj i tidig ålder 20 år gammal. Jag ville att det skulle hålla för livet, jag kämpade och gav av mig själv tills hjärtat slutade slå och låg i tusen skärvor vid mina fötter. Då när allt var tomt och försent vände jag, gick och började ett nytt kapitel i mitt liv som jag aldrig trott skulle komma.
 
Jag var inte rädd när jag lämnade huset vi precis byggt och la av mig min ring, jag tror mest jag var sorgsen och ville bort från tyngden i mitt bröst, längtade efter ett liv där jag fick vara jag. Där inget kostar mer än det smakar och där tårar på mina kinder är av glädje framför sorg. Så jag tog steget och nu står jag här idag med ny erfarenhet utav att stå ensam med en styrka i mig själv som jag tidigare inte haft. Även om jag gått igenom så otroligt mycket senaste åren som jag inte skulle önska någon som lämnat så många sår i hjärtat har jag lärt mig att klara mig, gå vidare och börja om. Att falla, slå sig och resa sig igen. Mina drömmar har jag fortfarande med mig och jag vill färglägga dem en dag. Ibland gör det ont med längtan och med förhoppningar som inte blir vad man hoppats. Men jag tror på att följa sina drömmar, jag tror att allt fixar sig även om man inte gör det "rätt". Jag tror på att följa sitt hjärta, ta chanser när de kommer, våga fånga ögonblicken och leva här och nu. Och framförallt tror jag på ärlighet och öppenhet.
 
Och jag lever på hoppet, att en dag få ge mina barn den uppväxt jag önskar att de fick. I ett litet hus med mycket kärlek. Men jag vet att det ibland inte blir som man vill, bara man gör det bästa av det man har. Och jag kommer att slösa min kärlek i det oändliga på mina barn, för även om vi inte kan få det jag önskar rent matriellt så ska jag alltid ge dem av mig själv, min tid och min kärlek.
 
Det här var att blotta sig och skriva mycket, mycket mer än någon säkert orkar läsa. Kanske är det mod att våga gå sin egen väg? Att se framåt i det svåra och hitta något positivt i vardagarna, det måste jag. Jag måste få ha min tro på att det finns en regnbåge efter varje skur, att det här inte är slutet, att det bästa inte har hänt än.

Kommentarer
Postat av: AktivaDagar

Så fint skrivet! Tack för att du delar med dig! Låter som du kan konsten att lyssna på ditt hjärta... Vilket ibland kan kräva mod, men lyssnar man ordentligt kanske man inte har så mycket att välja på...?!?

Svar: Så kan det nog vara, hjärtat vet vad det vill. :)
Josefin -Happy Days-

2014-10-14 @ 20:37:54
URL: http://aktivadagar.com
Postat av: Malin

Så fint skrivet! Följer din blogg med glädje eftersom jag tycker du förmedlar livet på ett fantastiskt sätt. Livet, som består av både glädje och sorg och allt däremellan. Tack för din inspiration och för att du i detta inlägg öppnar ditt hjärta för oss läsare! Kram

Svar: Tack så mkt Malin, kram på dig!
Josefin -Happy Days-

2014-10-14 @ 20:38:49
Postat av: Hanna - Min väg till att bli en bättre löpare + ytligheter

Så fint skrivet!

Svar: Tack snälla ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-14 @ 21:02:53
URL: http://hannafialotta.blogg.se
Postat av: Sara i Åre

jag tycker att det svåraste med att gå sin egen väg är inte vägen i sig som man vandrar på - utan att alla andra alltid frågar varför. det är alla frågor som får mig att vackla.

Svar: Hm, tror det handlar om att hitta fokus och slå dövörat till och göra det som känna rätt. Kram på dig.
Josefin -Happy Days-

2014-10-14 @ 21:40:51
URL: http://www.traningsgladje.se
Postat av: Nana

Tack för att du bjuder på dina tankar, som är så kloka och visar på så mycket styrka. Ingen annan än du väljer ditt liv. Kram

Svar: ❤️❤️❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-14 @ 22:01:05
Postat av: Elin

så fin bild!

2014-10-14 @ 22:53:54
URL: http://niles.blogg.se
Postat av: Sussi

Vacker bild med bra text! Underbart. :D

Svar: Tack snälla ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-15 @ 08:43:05
URL: http://myawesomedays.blogg.se
Postat av: Hedda Rönnlund

Så fint skrivet!

Svar: Tack ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-15 @ 08:59:24
URL: http://hheddar.blogg.se/
Postat av: Gunilla

Fina ord!
Tror att alla har sin drömmar som kanske är svåra att uppnå.
Men vi slutar aldrig hoppas. På att bli frisk från en sjukdom.
Bli förälder. Börja en utbildning. Köpa hus. Listan lan göras lång.
En sak är säker. Vi måste försöka ha roligt på vägen till målet!
Kram

Svar: Det har du helt rätt i Gunilla, vi vet bara vad vi har idag och det får vi ta vara på. ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-15 @ 09:09:11
Postat av: Sofia

Man måste följa sitt hjärta. Var vägen tar oss på livets resa vet vi aldrig. Du beskriver det så bra. Men jag tror att vi måste se var vi är och var vi vill istället för var vi har varit. Själv har jag en lång utbildning i bagaget och det slutade med att jag inte alls ville jobba med det. Jag vände och gjorde något annat och nu har bitarna fallit på plats. Du är en inspirationskälla. Med både dina bilder och text!

Svar: Precis, leva i nuet och ta med sig erfarenheter på resans väg. Tack snälla! ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-15 @ 10:07:37
Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Vacker skrivet :)

Svar: Tack :)
Josefin -Happy Days-

2014-10-15 @ 10:08:51
URL: http://spontan.blogg.se
Postat av: Hanna Östh

Vilken fin bild och vilket fint inlägg!

Svar: Tack Hanna ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-15 @ 10:54:35
URL: http://hannaosth.blogg.se/
Postat av: Emma Grann Fotografi

Jättefint, både text och bild!

Svar: Tack Emma ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-15 @ 12:30:37
URL: http://emmagrannfotografi.blogg.se/
Postat av: Robex Lundgren

fin bild

2014-10-15 @ 12:56:52
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Victoria Glosemeyer

Så fint skrivet! Även om jag är på en bra plats i livet nu så önskar jag att jag vågat mera tidigare. Men somliga blommar lite senare än andra ;-)

Svar: Låter underbart som du har det oavsett om du önskar du vågat mer, men inget är ju försent. :)
Josefin -Happy Days-

Postat av: Cherie | Börja Spring

Så fint och bra skrivet. Jag är tacksam att jag kunnat gå in här och läsa under tuffa tider. Det har hjälpt mig att bland annat ta steget att flytta från Emmas pappa vilket resulterat i att vi nu har världens bästa "kompisrelation" istället där vi kan prata om allt mellan himmel och jord istället för som innan bara tjura på varandra när vi var tillsammans :) Det vill jag tacka dig för att du hjälpte mig att följa hjärtat och vara lite modig när jag tog det beslutet ♥

Svar: Vad bra att ni har en bättre relation idag och jag hade ingen aning om att du fann stöd i min blogg. Men det värmer att jag kunnat ge dig lite hjälp i det svåra. Kram på dig ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-15 @ 15:24:52
URL: http://mammacherie.webblogg.se/
Postat av: Olini.blogg.se

Vilken fin bild!

Svar: ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-15 @ 16:28:37
URL: http://olini.blogg.se/
Postat av: Thea

Har startat en ny blogg med enbart foton, kolla gärna in om du har lust :)
//Thea

2014-10-15 @ 17:24:41
URL: http://minafoton.blo.gg
Postat av: Emmelie

Åh vilken underbar bild :)

Svar: ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-15 @ 17:36:53
URL: http://emmeliemaria.blogg.se/
Postat av: Elsa

Om det jag läser i inlägget inte är en beskrivning av en modig person så vet jag inte vad det är! Och jag är säker på att din tid snart kommer :)

Svar: Elsa, tack ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-15 @ 20:21:21
URL: http://byelsa.blo.gg
Postat av: Sandra

Så fint skrivet och roligt att andra verkar tycka att det är ett bra och viktigt ämne att våga prata om. Det är precis därför vi måste podda om det här ju! Mailar dig lite senare :)

Svar: Spännande Sandra, tack ;)
Josefin -Happy Days-

2014-10-16 @ 18:17:14
URL: http://atilio.blogg.se
Postat av: Emmelie - Ensamstående mamma till Ebba och Hugo

Du är en stark människa som har modet att gå din egna väg <3 Kämpa på!

Svar: Tack Emmelie, kram till dig med! ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-16 @ 20:16:05
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Miranda

Så fin och inspirerande text. Det krävs verkligen mod för att våga gå sin egen väg!

Svar: Tack Miranda, det kanske det gör, fast det är svårt att se det när man går själv. ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-10-17 @ 11:11:07
Postat av: Anna S

Himla fina ord! Kram

2014-10-26 @ 09:21:01
URL: http://svartaanna.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0