Huset tar sig

Min morgon började med att jag satte mig käpprakt upp i sängen, slängde sen på mig o dottern kläderna och trampade iväg på cykeln till Höjdarbacken. Det slog mig nämligen som första tanke när jag öppnade mina gröna i morgontimman att våra byggare inte visste hur golvet på entréplanet ska läggas! O en känsla i magen sa mig att de säkert redan var i full gång...

Framme hade Darling redan hunnit dit på väg till jobbet o stoppat dem, för golvet hade börjat läggas med trösklar angränsande mellan de olika rummen o inte flytande som vi ville, längdriktningen var i alla fall rätt. Tur nog hade de inte hunnit mer än påbörjat skarvningen så det vart nog inte så mycket spill...

När jag var där kände jag hur huset hade växt och verkligen börjat ta form invänidgt, man kan ana att det är inflyttningsklart snart. Innerdörrar med vackra speglar har kommit upp, så fina de är, jag måste visa dem sen, de gav verkligen hela huset en speciell tyngd och karraktär! Vi vill ju ha det lite klassiskt och tidlöst men samtigt kan jag välkomna moderna inslag i inredningen, men grunden ska vara klassiskt gammalsvenskt och lite strama linjer av New England.

Klinkers i tvättstugan var på sin plats med, även där vart resultatet över förväntan, himla fräscht! Tvättstugan ska bli en ljus och trevlig plats att hänga tvätt på, idag har vi en liten mörk vrå om kanske 2 kvm, så det blir lyxigt att ha en riktig tvättstuga sen! Ska bli kul att tvätta, till en början i alla fall haha...

Men golvet, det underbara vackra golvet från Alloc i ljust trä, det var det som värmde allra allra mest att se på sin plats på entréplan, ja vi är riktigt nöjda med vårt val där, glad att vi tog flera månader på oss att leta efter det rätta.

Nu blev det en massa text och inte mycket bilder på det jag skrivit om, roligt för er va!? Jag kom inte för mig att ta med kameran i all hast där på morgonen o nu på kvällen var golvet övertäckt med papp som skydd, inte mycket att visa upp... Men bilderna ovan är i alla fall från farstukvisten, det lilla man ser.

Imorgon ska vi på badrumsjakt, inredning som porslin ska köpas, wiiee!!

Kommentarer
Postat av: Stina

Åh vad jag blir nyfiken, tror det blir så fint så fint :-) Jag håller alla tummar och tår för att allt går er väg nu så att ni snart kan flytta in. Kram!

2011-08-06 @ 00:52:26
URL: http://stinalee.se
Postat av: Sofia

Åh, vad skönt att det går bra med huset nu. Ska bli spännande att se sedan hur det ser ut!!



Och vilken fin klänning din tjej har på sig på kortet :)



/Sofia

2011-08-06 @ 08:53:26
URL: http://Petiteruth.familjkarlsson.se
Postat av: Anonym

Vilken söt kjol!

2011-08-06 @ 09:08:03
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Kristina - ingen vanlig dag

Det låter fantastiskt! Jag är så spänd på att se det du berättar om. Och golvet ser underbart ut. Det där med en stor ljus tvättsuga får mig att storkna av avund och längta till det blir vår tur. Tänk så roligt och underbart att få flytta in i något helt nytt och fräscht! Heja er som har gjort allting så bra och att ni snart får flytta in!

kramar / kristina

2011-08-06 @ 09:18:56
URL: http://ingenvanligdag.blogg.se/
Postat av: AnnaWK

Var kommer Mejas söta klänning ifrån?



Sv: Ja men just det det har du ju sagt. Ser fram emot den!

2011-08-06 @ 09:22:42
URL: http://annawk.bloggs.e
Postat av: Annie

Nu vet jag att det är en bit från er, men jag tror ändå att det kan vara värt att höra med dem eller till och med besöka dem:



http://privat.frejjonsson.se/



Nordens största VVSutställning. Jättetrevliga säljare, massvis med produkter och bra priser. Jag var där i förrgår, och jösses, vad inspirerande det var! Ligger i Göteborg. Kanske kan ni kombinera det med Göteborgstrippen ni vann?

2011-08-06 @ 12:05:31
URL: http://selain.blogg.se/
Postat av: Sofia - Hildas hem

Det är verkligen nära nu. Sååååå spännande! :)

Den där klänningen skulle jag kunna tänka mig ... men den finns nog inte i vuxenstorlek ...



Jag önskar dig en härlig dag!

Kram Sofia

2011-08-06 @ 13:51:40
URL: http://www.hildashem.se
Postat av: Matilda

sv: jaa det är supermysigt :) man åker på en liten väg i skogen och när vägen fortsätter ner i en tjurhage, där ligger huset alldeles ensamt i en stor glänta :) mammas sambos pappa bodde där när han var liten :)

2011-08-06 @ 14:35:55
URL: http://twinturbot.blogg.se/
Postat av: Tinefis

Gör inget om det blir en massa text emllanåt. Kul att läsa om erat husbygge. =o)

Skönt att arbetarna inte hunnit långt innan du och mannen hann dit och kunde sätta dem tillrätta.

kram

2011-08-07 @ 06:08:56
URL: http://tinefiskrivnaord.wordpress.com
Postat av: annelie berg

Men gud, det låter underbart. Och så spännande de ska bli att få se resultatet!

2011-08-07 @ 16:45:13
URL: http://recently.se
Postat av: Motherhood

Vilken fin klänning, har du sytt den själv? Såg inte alls ut som de vanliga kedjornas!

2011-08-07 @ 21:20:45
URL: http://motherhoods.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0