Golvletarjakt till huset



Inspirerande bilder jag tog tidigare i år när vi bodde i tjusiga taksviten på Tott Hotell i Visby.


Helgen har gått i inredningstankar och materialval till huset vi bygger, inflytt är redan nu i augusti (ni är många som frågar när flyttlasset går) så det är dags att bestämma sig! Klinkers till tvättstugan har vi nu checkat av från listan och det enda "lilla" vi har kvar är egentligen vilket trägolv vi ska ha till huset. Så vi har lånat hem lite olika brädor att kika på men ingen kändes tyvärr helt rätt när vi såg det i befintligt hemmaljus, i butiken upplevdes de helt annorlunda och betydligt ljusare då de hade spottar riktade på sig. Så ett tips för dig som ska lägga nytt golv, låna hem plank innan du bestämmer dig så slipper du få en tråkig överraksning!

Allra helst är min dröm ett slitet gammalt trägolv med patina, där alla revor och märken syns, för jag tycker det är vackert och charmigt! Tycker inte alls om tanken på att man ska behöva säga till sina barn att vara försiktiga och inte leka på ett nylagt parkettgolv eller gråta över repor som blir med tiden. Ett hem är till för att leva i, inte ett vackert tittskåp som man inte får röra sig i! Eftersom vi inte har några gamla golv att lägga in har vi varit inne på att lägga furugolv att luta o betsa för att sedan låta tidens tand ha sin gång på dem. Men det fungerar inte så bra med golvvärme som vi ska ha då furugolven varit för tjocka samt att furu är ett för mjukt material.

Och efter att ha pratat med många experter i olika byggvaruhus, med vänner och bekanta och även med personer som nyligen byggt hus o ångrat sitt val av parkett har vi kommit fram till att det får bli plankgolv i laminat från Alloc, de är otroligt slitstarka och tåliga mot repor samt med ett verklighetstroget utseende och äkta känsla.

Vi ska spana en omgång till nu i veckan och se, vi har en favorit som påminner lite om det golv man skymtar på bilden ovan till vänster. Men jag är lite tveksam om det kanske blir för ljust, inte så praktiskt kanske med ett jätteljust golv som minsta millimeterdamtuss sysns på? Vi spanar vidare!!


Psst, nu nästa vecka drar min fotoskola igång, missa den inte!!

Kommentarer
Postat av: elinjosefine

Svårt val kan jag tänka mig!! Vi har vanlig ekparkett och det är såååå tråkigt. Men men man kan inte få allt här i livet :) Vi kan ju byta men prioriterar inte det just nu.

Hoppas ni hittar det perfekta golvet snart!

2011-06-19 @ 21:47:19
URL: http://elinjosefine.wordpress.com
Postat av: Jennie & Fröken Flis

man blri så sugen på att skaffa hus när man kikar in här, det nästan kliar i fingarna! :-)

Jag hittar ständigt massa fina gamla möbler och ting på loppisar som ja skulle vilja ta med hem och få måla och göra iordning, men platsen finns inte :-(



Jag hittade föresten en likadan växasäng du har köpt till din lilla gumma på en loppis, samt två andra underbart fina från 40 och 20talet. Ja köpte en utav dom, jag kunde bara inte låta bli!



Kram

2011-06-19 @ 21:53:12
URL: http://jenniesays.blogg.se/
Postat av: Sofia - Foto, mode & personligt

haha jo det är ju ett par st :)

2011-06-19 @ 21:58:54
URL: http://smnmode.blogg.se/
Postat av: elinjosefine

I know... Vår hund har gjort ett antal fina märken :)

Men förhoppningsvis kommer vi också bygga ett hus någon gång i framtiden och då ska jag välja något tåligare.



Kram

2011-06-19 @ 22:07:37
URL: http://elinjosefine.wordpress.com
Postat av: Jennie & Fröken Flis

Ja det skulle vi ha gjort, det hade varit jättetrevligt :-)

Nej det blev inte den, men jag stod lääänge lääänge och valde vilken jag ville ha, helst hade jag köpt alla tre, men vad ska flisan med tre stycken till? ;-)

Jag tänkte visa imorgon på bloggen vilken jag valde :-)

Det fanns en underbart fin från 20 talet, med snirklig gavel och fina knoppar, en riktig liten prinsesssäng i märkt trä. Hade det inte varit för att den var dyrare hade jag köpt den!



Tack så mycket ang min nya design, jag har dock inte gjort den själv utan beställt den :-) Vart så trött på min gamla och jag ville ha något lite annorlunda :-)



Kramar

2011-06-19 @ 22:10:11
URL: http://jenniesays.blogg.se/
Postat av: Katarina

Hej!

Fin blogg! Vi är i slutfas av byggnation av en Vråken special - Fiskarhedenvillan- välkommen att titta in på Magnoliabacken.blogg.se. Ett golvtips... Siljan Romance - furulamell - går alldeles utmärkt ihop med golvvärmen, var mycket lätt att lägga och liknar det på din bild från Tott.

Jag har haft ett liknande tidigare. Visst är det lite känsligt men det går att skura med vitsåpa och få det fint igen - och patina får det.



Mvh

Katarina

2011-06-19 @ 22:22:41
Postat av: Mia

Kommer bli så fint med ljust golv, jag ångrar så att vi inte valde det!



Jag är på i veckan!



Kraam

2011-06-19 @ 22:26:46
URL: http://mittvitahus.blogspot.com
Postat av: Johan

Sv: Godis kan säga mycket ;)

2011-06-19 @ 23:00:25
URL: http://groda.blogg.se/
Postat av: nathalie :]

Jag ÄLSKAR din blogg!

kommer följa den varenda minut..haha och att du gör en egen fotoskola gör allt bara mycket bättre!! :)

så räkna med att jag kommer läsa din blogg hela tiden!:)

2011-06-19 @ 23:06:13
URL: http://photobynathalie.blogg.se/
Postat av: Ullis

Men tror du verkligen att smutsen/dammet kommer synas så mycket? Smuts kanske men inte damm, jag har mörkt golv och på mörkt golv syns damm VÄLDIGT mycket. :)

2011-06-19 @ 23:13:37
Postat av: angelica

Åh vad roligt att få göra allting nytt! :) Förstår att du går i inredningstankar, och du hade ju så himla fint hemma på dom bilder du visat! Så duktig! Nästa vecka håller jag utkik, å andra sidan är jag här varje dag å läser, så jag lär inte missa! Kram

2011-06-19 @ 23:18:54
URL: http://angeliqe.blogg.se/
Postat av: ALIZYA

SV: Nu är det så lyckat att jag fick den lite tidigare, nämligen idag :) Kan dock inte vara med nästnästa vecka eftersom jag är på ridläger. :)

2011-06-19 @ 23:22:11
URL: http://alizya.blogg.se/
Postat av: Carolina

Hej! Vill tipsa om att det pågår härliga tävlingar inne hos mig, man kan bland annat vinna ett presentkort på 300 kronor i härliga butiken Mamsell K!

2011-06-19 @ 23:31:04
URL: http://carolina1979.se
Postat av: Anna

Hej! Är jättenöjd med våra golv och vill tipsa - borstat furugolv från Baseco. Vi köpte obehandlat och har vitoljat och hårdvaxoljat dem. Det kommer att bli märken - finessen är att i och med att de är borstade från start så syns inte märkena så tydligt. Siljan har även borstade golv i furulamell - men vi har fått infon att våra 20mm trägolv ska fungera utmärkt med golvvärmen, de är lagda på en elastilonmatta då det saknas reglar att skruva i. Om man vill ha ett färdigbehandlat golv och gillar att det drar åt det vita hållet har jag sett Baseco Antik Vit live, det är superfint och är dessutom mattlackat som sista behandling vilket gör det tåligare än vårt som är oljat. Lycka till!

2011-06-19 @ 23:36:41
URL: http://www.drommenisorby.blogspot.com
Postat av: Kristina

otroligt fina foton du tar och kanonfin blogg! :)

2011-06-20 @ 00:18:18
URL: http://kristinamalmqvist.blogg.se/
Postat av: Jessika James

Tack! :)

Aldrig kul att förlora sin bästa vän.

Men "tyvärr" går ju livet framåt.

Imorgon väntar ultra ljud tex :)

2011-06-20 @ 01:14:06
URL: http://strawberrydreams.webblogg.se/
Postat av: sevendaysaweek

det skall bli väldigt roligt med fotoskola!

2011-06-20 @ 07:25:26
URL: http://www.sevendaysaweek.se
Postat av: Åsa

lycka till med golvprojektet..för det är mycket att tänka på innan det ligger på plats

kram Åsa

2011-06-20 @ 08:37:16
URL: http://livetsvackrating.blogg.se/
Postat av: Katarina

Hej igen Anna.



Gå in på www.siljangolv.se, golv, tradition, Siljan Romance.



Mvh

Katarina

2011-06-20 @ 09:23:39
Postat av: Fotograf Viktoria Wigenstam

Sv: Tack så jätte mycket :)

Hoppas du vill kika in fler gånger.



Kul med fotoskola, sånt är alltid kul att läsa :)

2011-06-20 @ 09:57:31
URL: http://viccivicci.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Annars kan du ju få ta vårat golv rakt av! Det är originalträgolv från 30-talet och jag lovar att du inte behöver vara ett dugg orolig över att det ska bli märken som gör det fult för det går nog inte att göra mer märken. Det är så mycket märken över hela att det ska se ut att vara så helt enektlt. =D

2011-06-20 @ 12:00:46
URL: http://nathssfoto.blogg.se/
Postat av: Cissi

Det är inte lätt att hitta det som man vill ha, men jag hoppas ni snart gör det!

Golv är verkligen en STOR del av rummet :)



Kram

2011-06-20 @ 12:12:29
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Annie

Såg på "Nytt Läge" eller vad de där programmet nu hette hur de lade ett stort plankgolv som de slipade med grovt sandpapper, repade med stålborstar för att sedan betsa mörkt. Resultatet var urtjusigt. Kanske vore något?

2011-06-20 @ 12:15:40
URL: http://selain.blogg.se/
Postat av: Elin :)

Hej jag är med i en fototävling, och det skulle verkligen vara jätte snällt om du ville rösta på mig, för jag skulle verkligen vilja vinna en grill till min mamma (en grill är priset). Man kan rösta en gång om dagen... :)



http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=134

2011-06-20 @ 12:25:57
URL: http://mysphotos.blogg.se/
Postat av: johanna-sofia

creativity.webblogg.se moderiktiga smycken

2011-06-20 @ 12:27:24
Postat av: Sofia

Tycker det ser jättefint ut på bilden. Brukar inte damm och smuts synas bättre på mörka material. Känns så då mina svarta möbler alltid känns täckta av damm iallafall. ;)

2011-06-20 @ 14:46:24
URL: http://borninmay.blogg.se/
Postat av: Frida

Hej! Råkade snubbla in på din blogg och fastnade direkt! Måste bara fråga; har ni själva designat ert nya hus? Tycker det ser riktigt snyggt ut.



Lycka till med bygget!

2011-06-20 @ 15:39:40
URL: http://fridacmcarlsson.wordpress.com/
Postat av: Finurliga fröken

De kan itne vara lätt att göra alla val till huset men det är otroligt roligt att få följa med på eran resa och läsa om era tankar. Och med tanke på din smak så vet jag att huset kommer bli underbart. Augusti närmar sig... Kram och ha en bra vecka! Väntar spänt på fotoskolan!

2011-06-20 @ 15:56:09
URL: http://finurligafroken.blogspot.com
Postat av: Mari

SV. Hihi...Jag hade också svårt att slita mig, men nu används den flitigt.. Passar perfekt in i mitt lilla badrum också =)

2011-06-20 @ 16:18:53
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Katrin - mamma till Leo

Längtar till din fotoskola!! :D

Ska försöka få ordning på min dator bara så jag kan spara alla gobitar med ;)

Så söt bild på tösen m kameran nedan, så fin!



Åh vad roligt nu för er med allt som ska inredas, inte nå avis ;) haha

KRAM

2011-06-20 @ 16:29:27
URL: http://vardagenvar.blogg.se/
Postat av: Mira

Tack snälla för att du skickade jumpsuiten förra veckan! Hämtade ut den idag, den är så fin! ( Var inte hemma och hann hämta den förra veckan)



Kram Mira

2011-06-20 @ 16:44:05
URL: http://mirandalux.se
Postat av: Fröken M

ja, herregud !! Jag kan verkligen tänka mig att du har mycket som ska hållas reda på just nu !!

Utan min almanacka vore jag helt lost !!

Kramar

2011-06-20 @ 17:03:24
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Elena

Men åh, så kul att ni bygger hus! :)

Måste vara svårt att välja mellan allt som finns. :)

2011-06-20 @ 18:24:51
URL: http://ellisono.blogg.se/
Postat av: Fotograf Annie

Fina bilder. Kul med erat husprojekt. Man får väl se ännu fler inredningsbilder sen? Det blir spännande :)



Svar: Det var verkligen en underbar utsikt från Eiffeltornet, riktigt häftigt.



Jag såg att du hade svarat på min fråga :) Kul :D

2011-06-20 @ 20:13:10
URL: http://blogg.anniesfotografier.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0