Julkänsla?

 
 Trådkorg, H&M Home, fylld med clementiner sprider lite lagom julkänsla i hemmet.
 
På digitala medier som bloggar och instagramkonton möts jag av ett fullständigt myller av översvämmad julinspiration. Bildexplosion av krispiga vinterstylade hem, julgransdekorationer, lussekatter, glögg och finstämnd längtan efter den där dagen som är så heligt insvept i julmagi, självaste julafton.
 
Jag kan inte riktigt komma i stämning, i år heller. Det är jättefånigt kanske, men jag kan bara inte med julstämningen, den infinner sig inte. Har aldrig känt så här tidigare, för mig var det förr en efterlängtad högtid, nu känns det som vilken dag som helst. Men jag ska försöka, vill för barnens skull att det ska bli en mysig tid för dem.
 
Ska ta med mina små på julmarknad och adventsskyltning nu i helgen, ta en mysig fika på stan och shoppa i marknadstånden. Och vi ska baka och pyssla i hemmet tillsammans, tända första ljuset i advent, det kommer att bli en mysig helg. Ser väldigt mycket fram emot vår helg. Och kanske vore det extra fint om det kom lite pudersnö neddalandes och bäddar in helgen i en lätt gnistrande vit filt.
 
Med eller utan julkänslor så mår jag väldigt väldigt bra i alla fall, det är underbart! För mig kommer julen handla om att vara tillsammans med de jag älskar och ha det fint ihop. Allt det andra med att bygga upp en stämning av dekorationer kommer bara vara glitter i ögonvrån som jag tar till mig i lagom dos.
 
Har ni någon julkänsla än?

Kommentarer
Postat av: Ivy

Den barnsliga förtjusning jag förr hade inför julen och de fyra adventsaftnarna som föregår den, har mattats av. Det får medges. Nu tycker jag att man knappt hinner smälta allt innan det är dags igen. Allt upprepas minutiöst. Julen, sådan vi har ordnat den, är nog mer av ett barnens högtid. Om jag haft lite mer pengar över i plånkan hade jag tryckt på paus och rest bort över jul och nyår till värmen och solen, på tryggt avstånd från det svenska julfirandet som visserligen har sin charm men ibland kan upplevas övermäktigt. Det finns massor av annat att se fram emot och glädjas över tänker jag. Men så är jag heller inte bunden till familjelivet och har inte fått mina knott än. Om jag vore mamma hade jag förstås satt barnen i främsta rummet och sett till att dom fått en riktigt mysig julafton och annat myspys.

Svar: Hade bra gärna åkt iväg till sol o värme eller äventyr i fjärran land jag med, framför traditionellt firande i år. Men barnen ska få julmysigt oavsett mina egna känslor inför högtiden. :)
Josefin -Happy Days-

2013-11-27 @ 23:27:34
Postat av: Erica

Jag hade mer julkänslor i oktober än nu tror jag, men jag är lite konstig så och lyssnar gärna på julmusik redan i september haha. Men jag hoppas att den där riktiga känslan kommer tillbaka snart :)

Svar: Mysigt! Jag tror inte känslan infinner sig för mig i år, men det är trots allt inget jag sörjer. Mår så bra ändå. :)
Josefin -Happy Days-

2013-11-27 @ 23:50:02
Postat av: Sofia

Jag älskar julen och har gått och längtat länge fast det är inte alls samma sak med julen sen jag fick barn tycker jag. Det är fortfarande mysigt men samma känsla som tidigare den kommer inte.. Vet nte vad det beror på? Kanske att jag själv fixar mycket mer inför julen än innan och att det tar bort en del känsla av "mystik". Sedan har vi slutat med julklappar till oss vuxna och även om jag är nöjd med det beslutet så kanske det ändå tar bort en del spänning inför julafton?

Senaste veckan har jag och barnen legat sjuka så just nu känns det mest jobbigt att vi har så stökigt hemma och att jag troligen inte kommer hinna fixa iordning allt jag vill inför advent. Men det är bara att försöka ta det lugnt och göra det kan man!

Att gå på julmarknad låter väldigt mysigt, hoppas du får en dos julstämning då!

Svar: Hoppas att ni alla piggnat på er nu o att ni får en mysig första adventshelg, kram!
Josefin -Happy Days-

2013-11-28 @ 11:51:07
Postat av: Elin

julkänslan har smitit bort från mig också.
jag skyller på att jag blev "vuxen" och flyttade osv, dessutom jobbar jag i matbutik så det kanske gör sin del också :P

Svar: Det finns många omställningar i livet som påverkar, så kan det nog absolut vara för dig.
Josefin -Happy Days-

2013-11-29 @ 00:02:12
URL: http://likeyoubetterdead.blogg.se
Postat av: Cherie | Börja Spring

Har lite sådär lagom julkänsla. Hade hoppats på att jag skulle flyttat innan december månad till ny lägenhet men nu verkar det som vi bor kvar här tills början på nästa år. Men ska försöka få upp lite julsaker iaf :)

Svar: Hoppas ni får en mysig juletid ändå, även om flytten får vänta.
Josefin -Happy Days-

2013-11-29 @ 16:44:59
URL: http://mammacherie.webblogg.se/
Postat av: Malin

Det kommer kanske smygande lite mer julkanslor nar vi narmar oss mer? Det kanns som att julen ar sa utdragen nu. Det pyntas och pysslas redan i november pa vissa hall och sa ska man liksom ga och suga pa den dar kanslan vecka in och vecka ut och samtidigt som vardagen tuffar pa ska man ha det mysigt och stamningsfullt jamt... tror det ar svart. Vet med mig sjalv i alla fall att jag har svart att kasta mig in i det dar redan sahar tidigt. Lagom till Lucia, da slar det till for mig.

Svar: Jag håller med dig, det blir ett väldigt långt sugande på den där karamellen och jag har nog fått för mkt genom åren. Kanske det o förändringar i familjeförhållandena som gjort att jag nästan backar helt nu. Men adventshelgen var väldigt mysig i alla fall :)
Josefin -Happy Days-

2013-12-01 @ 22:39:17
URL: http://piccadillytears.blogg.se
Postat av: Annika

Mycket fin! :)

Svar: Tack fina!
Josefin -Happy Days-

2013-12-05 @ 22:13:20
URL: http://sriwanna.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0