Rulla köttbullar
Köttbullar med gräddsås, lingonsylt och blomkålsmos.
Mina hemlagade köttbullar
400 g blandfärs
4 msk ströbröd
1.5 dl mjölk
1.5 tsk salt
1.5 krm malen svartpeppar/vitpeppar
1 st ägg
2 msk hackad rå rödlök
1 stor eller två små klyftor vitlök eller 2 msk dijon senap
Blanda ströbröd och mjölk, ställ åt sidan och låt svälla minst 10 minuter. Blanda sedan ned i en bunke med köttfärsen tillsammans med övriga ingredienser, blanda inte för länge så att smeten blir seg. Rulla och ha händerna våta med vatten så fastnar färsen inte i händerna. Stek i panna, klart!
Meja visade sig vara en hejare på att rulla köttbullar!
Vilken hjälpreda i köket! Meja rullade och jag stekte. Pontus ville inte vara med och rulla så vi tjejer lagade maten själva och trivdes finfint i köket.
Mmm!! Två pannor gick varma samtidigt.
Mera köttbullar till mamma!
Många många blev det... Dessa på bilden rullade jag dock innan Nyponrosen tog på sig sitt förkläde.
(En liten parantes innan matlagningen började, fotad av lilla fotografen som älskar att låna mammas stora dyra 25000 kr kamera. Men hon är försiktig och har den alltid runt halsen och bara när jag är med. Kofta och skjorta H&M, halsband Lucky Lina.)
Kommentarer
Svar:
Visst är det, ha en fin tisdag ni med! :-D
Josefin -Happy Days-
Svar:
Håller med dig, ska det vara köttbullar ska det vara hemlagade, roligt o kunna variera krydd- och smaksättning efter eget tycke med. Tack, visst är det fint, piggar upp med färg ibland.
Josefin -Happy Days-
Svar:
Det är ju med väldigt gott! :) Ja hon kan hon lilla Nyponrosen :)
Josefin -Happy Days-
Svar:
Jaa, väldigt! :)
Josefin -Happy Days-
Svar:
Håller helt med kram
Josefin -Happy Days-
Svar:
Mmm!
Josefin -Happy Days-
Svar:
Tack fina, hemlagade är bäst!
Josefin -Happy Days-
Trackback