Jag är hon med prestationsångest

 
Hittade en tjusig glasflaksa idag som passade bra som ljusstake, så här fint blev det hemma hos mig ikväll. Sitter med ljusen tända och funderar över en väldigt fin och lång kommentar som jag fick idag, den började så här:
 
"Hej Josefin! Jag hittade din blogg för ett par veckor sedan av en slump och blev förälskad i den på en gång! Grattis! Viken otroligt härlig, inspirerande, elegant och glädje spridande blogg! Nu när det känns lite trist och grått ibland, öppnar jag din fina sida för att få en positiv kick av dina härliga bilder :)"
 
Wow... Paff! TACK!!!

Jag startade My Happy Days från början just som en inspirationsboost med glädje, feel good känsla och bilder på det för mig vackra i livet. Men, sen jag började jobba efter mammaledighet så känner jag ibland att jag inte når samma nivå, samma kvalité som jag en gång kunde leverera. Eller kort och gott, att jag inte hinner med. Jag får sån sjuk ångest. Ångest att jag ibland inte alls kan skriva på ett par dagar. Jag vill inte slänga iväg ett halvhjärtat nånsensinlägg, men ändå så känns det som att det just är det jag gör mellan varven för att bloggen inte ska bli tyst.

Sen kommer en sån här kommentar, som dimper ned från ingenstans och ruskar om mig. Kanske är jag bara för hård och kritisk mot mig själv? Jag möts inte längre av den kommentarstorm á 50 kommentarer per inlägg som jag gjorde förr. Då jag verkligen kände att jag gjorde något stort och bra som fick andra att må bra, jag vill ju så gärna sprida glädje runt mig. Men å andra sidan så har jag uppfattning om att bloggläsandet minskat mer o mer idag efter att Instagram blivit vardag, har jag fel eller hur tycker ni?
 
Så jag kanske bara skulle försöka trolla bort det dåliga samvetet över att inte hinna och försöka att inte skapa så mycket prestationsångest. Det är bara det, att jag vill så mycket mer. Vill bjuda på mer inpiration och ännu finare bilder, jag vill fängsla mina besökare på ett eller annat sätt. Vill ha den känslan som jag hade förr, att jag fortfarande göra något bra.

Så, vad tycker ni om med min blogg idag och vad får er att vilja komma tillbaka hit? Eller besöker ni mig mer på Instagram @myhappydays.se idag än läser bloggen?
 

Kommentarer
Postat av: Elin Magnusson

jag kan tycka att instagram missbrukas på nått vis, när jag skaffade det så va det mest bara att ta en snabb bild på nått man gjorde, kanske slänga med nån tag och sen va det inge mer med det, nu verkar allt hamna där, ju mer du kan skryta desto bättre typ :/
jag följer din blogg men jag är rätt tyst av mig, men det betyder ju inte att du inte sprider glädje ^^

2015-02-03 @ 22:29:24
URL: http://likeyoubetterdead.se
Postat av: Emmelie - ensamstående mamma till Ebba och Hugo

Jag har följt din blogg sen början och jag älskar den och ärligheten i den. Skriv om det tuffa i livet, det är skönt att ibland känna igen sig och ej känna sig ensam med sina tankar. Kram på dig

2015-02-04 @ 07:04:49
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Nana

Jag har följt din blogg länge nu och jag gillar att den känns som du. Den känns genuin. Instagram är liksom mer yta för mig. Medan på bloggen kan det bli mer djup. Det är ett format som bjuder in till det.

2015-02-04 @ 07:57:16
URL: http://createlifeofdreams.wordpress.com
Postat av: Veronica

Hej :-)
Jag känner igen mig i det du skriver. Men nu när jag blev gravid och orken efter jobbet inte finns där så släpper jag det mer och mer. Jag har ju bloggen främst för mig själv, att kunna titta tillbaka och se hur vi renoverat och ändrat huset vi bor i. Tror att man ska göra det mesta i livet lagem mycket och så ofta man känner lust för det. Annars bäddar man nog för ångest. Du har en fin blogg och behöver absolut inte känna som du göt. Önskar dig en fin dag, kram.

2015-02-04 @ 08:36:02
URL: http://vonkasg.blogspot.se
Postat av: Hanna

Hej.
Jag läser din blogg ett par gånger i veckan och gillar den. Du är personlig och skriver om det som är jobbigt och tufft i livet likaäl som om inredning och mode.
Om du vill och orkar fr u gärna skrkva ännu mer om ditt mående och hur man klarar av att ta hand om sig själv som sliten småbarnsmamma.
Kram frn Hanna på Hammarö

2015-02-04 @ 10:37:49
Postat av: Kajsa

Jag älskar din blogg, tycker den är väldigt fin och ärlig! Gillar att du vågar skriva om personliga saker också, och visar att det faktiskt finns andra där ute som är mänskliga så stor tumme upp för det :)

2015-02-04 @ 10:51:06
URL: http://khaleesi.se
Postat av: Cherie | Börja Spring

Jag älskar din blogg, även om den inte uppdateras varje. Det känns bättre att gå in och läsa när inläggen inte bara hafsas ihop utan jag tycker du gör det riktigt bra. Man blir glad att komma in här och läsa samt finner massor av inspiration :D

Jag tror dock att instagram tar mycket av läsare/kommentarer. Sen är det nog så att många läser via mobil och då inte kommenterar :)

2015-02-04 @ 11:42:16
URL: http://mammacherie.webblogg.se/
Postat av: Linda

Jag följer dig på instagram dagligen, dels för att det är så smidigt att bara kunna kolla på alla fina bilder när man är i farten men när jag väl kommer hem efter en stressig dag och slår mig ner i soffan med en kaffe så kollar jag alltid in på din blogg :) Blir inspirerad av alla dina fina bilder och det du skriver känner jag ofta igen mig i. Så fortsätt att göra det du gör för det är så bra! Kram från en som följt dig i många många år :)

2015-02-04 @ 12:01:44
Postat av: När Annie fotograferar i Kalifornien

Du är för hård och kritisk mot dig själv. Din blogg är fortfarande lika underbar.

2015-02-04 @ 19:43:20
URL: http://narannie.se
Postat av: Anonym

Jag återkommer till din blogg hela tiden då jag finner den så inspirerande och har den har både fina bilder och bra texter!

2015-02-04 @ 19:47:55
Postat av: Elin

jag tycker din blogg är jättefin och dina bilder är fantastiska. Det är något som jag är sjukt dålig på, att ta bra bilder. Att ha ork att göra något snyggt av dem eller ens veta hur jag ska göra. Känner mig slarvig.

2015-02-04 @ 22:29:05
URL: http://elinsskriverier.blogg.se
Postat av: Matilda

Du har en fantastisk blogg! Bloggtorka är helt normalt, men det märks verkligen inte att du lider av det. Tycker din blogg är så vacker & inspirerande! Kram

2015-02-05 @ 13:52:09
URL: http://emmamatildahoglund.blogg.se
Postat av: Tatjana

Förlåt att jag är lite försent med min kommentar. Jag tycker att man behöver inte tvinga sig att skriva eller posta bilder varje dag bara att få vara populär och aktuell med sin blogg. Det som kommer från hjärtat gör bloggen så unik och ärlig. Och det kan hända så att man har lust att skriva bara en gång i månad.
Så bli inte så hård mot dig själv! Skriv när du har lust! Följ ditt hjärta och dina läsare ska följa dig, säkert!

2015-02-05 @ 16:27:19
Postat av: Ebba Molin

Jag tycker din blogg är fantastiskt fin! Ärlig och härlig. Fina bilder. Kram

2015-02-05 @ 21:17:08
URL: http://molinebbas.blogg.se/
Postat av: Carina Persson

Hej!

Du tar fantastiska foton, skriver avspänt, är jordnära och inspirerande.
Tack för en fantastisk blogg! Lägg ner ångesten och njut av att det du gör och den du är glädjer så många människor!!!!

2015-02-05 @ 23:13:20
Postat av: Therese

Jag har följt din blogg nåt år nu och tycker om den lika mkt fortfarande, man blir glad och inspirerad :) bloggläsandet kanske inte har minskat så mkt men man har nog blivit mer bekväm av sig, att man kollar via mobilen där det blir lite krångligare att kommentera och så.. jag tycker inte man behöver slänga upp inlägg varje dag bara för att. om man uppdaterar för ofta orkar jag inte läsa heller då jag inte har tid att titta in varje dag :)

2015-02-06 @ 12:56:46
URL: http://theresesilen.blogg.se
Postat av: Anonym

Du har en fin blogg och är alldeles för hård mot dig själv. Underbara bilder. Fina, ärliga, kloka texter om att allt inte alltid är lätt och rosenrött i livet men hur du tagit dig igenom det och kommit ut starkare på andra sidan. Du tar dig tid att svara dina läsare och kommer med många kloka ord.
Kram

2015-02-06 @ 20:33:44
Postat av: Madelene Englund

Jag tycker du är för hård mot dig själv. Vet ej i hur många år jag följt dig, jag älskar fortfarande din blogg och du sprider fortfarande glädje, lycka och inspiration i dina inlägg!!!!
Har själv märkt att fler håller sig till instagram än till bloggar, men jag tycker bloggar blir mer personliga än instagram och kommer följa dig så länge du bloggar:-)

2015-02-08 @ 00:21:56
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0