Hur skapar du lycka?

Happiness is not something ready made. It comes from your own actions.

↠♡↞

 
Lycka är inget som finns färdigpakiterat i ett sött inslaget paket, även om man kan bli otroligt glad av att få ett sånt paket som rymmer något fint, så klart. Lycka det är något man skapar. Det stämmer faktistk, man styr så mycket i sitt liv genom hur man tänker och hur man agerar.

För drygt en månad sedan började jag jobba aktivt med mig själv och ställa om min sinnesstämning. Efter år av motgångar och prövningar hade jag hamnat i en negativ spiral där minsta lilla blev svårt att skaka av sig och gjorde mig till en gnällande negativ person, kände inte igen mig alls. Det var då jag bestämde mig för att ändra på det. Väldigt snabbt såg jag hur tydlig det gav resultat då jag valde att lägga fokus på det som gör mig till en lyckligare person.

Vad gör du idag för att göra ditt liv lyckligare?
Vad gör dig glad och hur kan du sprida glädje till andra?


Kommentarer
Postat av: Suss - Hemma på Sjuan

Så bra tänkt! Ibland kan det bli fokus på fel saker, när jag vill ha en massa brukar jag tänka efter på vad jag redan har och uppskatta det lite mer. Kram Suss

Svar: Det är väl ett jättebra tips på hur man sätter värde på det man har i vardagen? Underbart, tack för att du delar med dig!
Josefin -Happy Days-

2015-05-07 @ 13:57:27
URL: http://www.hemmapasjuan.blogspot.com
Postat av: Desire

Genom att skala av, och ha så lite omkring mig som möjligt; ger mig lycka. Att inte ha agendan full, utan snarare helt tom en vecka, gör att jag verkligen hinner uppfatta vackra saker omkring mig och också av de "minsta" sakerna. Att få sitta med mina barn nära och läsa en bok tillsammans gör mig lycklig, eller en regnig skogspromenad när det doftar friskt o vå.. Jaa enkla saker gör mig lycklig - men son sagt, agendan får inte vara fulltecknad för då har man inte riktigt alla sinnen öppna, inte jag iallafall! ♥

Svar: Så klokt, ja att skala av och ha tid för sig själv och inte ha några måsten är nog så viktigt. Att man får chans att komma ned i varv och ta dagen som den kommer. Att ha tid med de viktigaste personerna i sitt liv o att uppskatta de små sakerna!
Josefin -Happy Days-

2015-05-07 @ 14:43:21
Postat av: Ida här och nu

Jag jobbar ju också med de där. Men de är svårt. Idag har jag varit ute med min hund i solen och tackat nej till att umgås med vänner för att istället vara hemma och göra ingenting.

Men lyckligast är jag när min son är hemma så jag får vara med honom. Kram

Svar: Låter som ett härligt val att vara ute i solen och att bara ta det lugnt, det brukar jag själv känna är en välbehövlig energiladdare.

Förstår dig, kram ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-05-07 @ 21:36:52
URL: http://idaaharochnu.blogspot.com
Postat av: Ivy

Det viktigaste är att lära känna sig själv. Studera sina tankar, känslor och handlingar, förstå varför dom finns och sedan styra om det som inte är konstruktivt. Viktigt är att älska sig själv villkorslöst. Då blir man en trygg och harmonisk människa som inte lika lätt bringas ur balans när omgivningen kanske är negativ eller inte svarar upp på ett sätt man hade önskat sig. Lycka är helt enkelt att sluta fred med sig själv. Det är en process som pågår hela livet.

Svar: Väldigt klokt och insiktsfullt! Tack för din kommentar, den tar jag till mig! ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-05-08 @ 09:38:56
Postat av: Madelene Englund

Så underbart att höra och vacker bild :-)

Jag fokuserar på alle det vackra runt omkring, även små detaljer och de jag har runt omkring mig som finns och stöttar.

Svar: Härligt Madelene ❤️👌🏻
Josefin -Happy Days-

2015-05-08 @ 11:08:54
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Petra Olsson

Vilken underbar text,jag har bestämmt mig för att gå ut och äta middag med en vän det är något jag inte gjort på år o dar det känns poitivt och ngt jag borde göra oftare då jag känner mig som en negativ o gnällig person :) kram

Svar: Låter som något jättetrevligt och glädjande! Ha en trevlig middag med din vän!
Josefin -Happy Days-

2015-05-08 @ 11:58:56
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Postat av: Sandra Lundin

Blir så glad av att läsa det här. Heja dig! Så egoistiskt men jag hoppas så att du kommer höra av dig till mig framöver för att du vill dela med dig av detta till andra som behöver göra samma förändring ;)

Svar: Jag känner mig mer redo nu Sandra, jag tror det är dags. Tänkte på dig häromdagen. Måste bara få tillbaka min röst som jag helt tappat genom en dunderförkylning. ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-05-10 @ 12:52:08
URL: http://atilio.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0