TOLNE GJÆSTGIVERGAARD

 
Tredje dagen i Danmark tillbringade vi på Tolne Gjæstgivergaard. När jag sökte boende och planerade vår resa så fick jag en så starkt magkänsla att vi var tvunga att bo på just denna gästgivaregård då den kom upp på datorn. När känslan är så stark har jag lärt mig att lita på den och det visade sig vara helt rätt. För det här stället, det är helt otroligt! För en konstnärssjäl som mig var det verkligen som att hitta hem.  
 
Direkt när vi kommer in omsluts vi av den varma välkomnade känslan, det var som att kliva rakt in i ett vardagsrum där det satt glada människor och pratade med varandra. Gäster som fann varandra runt borden och en stämning som sa kliv på och känn er som hemma. Det första värden Gregory säger till oss är, "Vill ni ha hemgjord jordgubbsglass eller vill ni hellre se rummen först?" Vi blev så paffa av välkomnandet att vi bara stod och gapade innan vi fann oss och satte oss ner. Vi blev serverade en så god och fräsch glass i deras egengjorda skålar, alla olika och väldigt fina. 
 
 
Ni förstår nog varför jag och vi alla föll så i förälskelse med detta ställe? Det är hemtrevligt, öppet, välkomande och spännande prylar att upptäcka i varje hörn. Jag gillar inredningen som är en mix av spännande saker och alla dessa böcker som fanns överallt. 
 
 
Rummen vi fick, vi fick bo i ett gårdshus, var enkla men väldigt mysiga, knarrande gamla trägolv, gamla möbler men bekvämma sängar, vi sov jättebra! 
 
 
Till min Nyponros stora glädje hade de gården full av katter, inte mindre än 11 kattungar sprang runt! Mejas största önskan är att få en egen katt, hund eller kanin. Hon var så lycklig som jag aldrig sett henne förr och tåraran ville aldrig ta slut då det var dags att åka hem. Älskade unge, hon var verkligen lycklig här sann djurvän som hon är. "Jag vill flytta hit!" 
 
 
Egen atelje och keramiktillverkning, vi fick smita in och titta hur de jobbade där. Jag är ju en estet, gick bild- och formgivning i gymnasiet så det här var verkligen mitt rätta element, jag trivdes så bra här. Det får mig att minnas skoltiden, när jag jobbade i ateljerna dagarna i ända i 3 års tid, målade, skulpterade och ja så var det mörkerrummet... Jag borde verkligen skapa mer med händerna idag, jag har alltid mått så bra av det. 

Kommentarer
Postat av: Malin

Åh nu längtar jag tillbaka lite! Bodde i Danmark fram till i vintras och det är ett så otroligt fint och mysigt land.

2017-08-13 @ 20:48:51
URL: http://malingisela.blogg.se
Postat av: Åsa

Wow vilket underbart ställe...blev sugen på att åka dit direkt 😁...vad bra att du lyssnande på magkänslan 💕
Kram Åsa

2017-08-13 @ 21:26:42
URL: http://livetsvackrating.blogg.se
Postat av: Frida G Svensson

jag är så glad att jag hittat till din blogg. Den är underbar!

Svar: Åh tack, så glad jag blir, varmt välkommen ❤️
Josefin -Happy Days-

2017-08-14 @ 15:46:44
URL: http://www.fridagsvensson.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0