Återbruka, insektsskydd av spetsgardin

 
Återbruka, det är så härligt när man kan återanvända saker och ge dem nytt liv. Denna gång gjorde jag ett insektsskydd av en gammal spetsgardin, enkelt diy tips till er!
 
Här hemma står fruktträden nu i full blom, försommarvärme denna vecka och som vi har njutit av att äntligen ha en helt egen trädgård. Med värmen har vi tillbringat mer tid utomhus och behovet av skydd till vagnen mot insekter dök upp nu när lillan sovit ute så mycket.
 
Av någon anledning kom jag att tänka på mina gamla spetsgardiner från min barndom som hängde i mitt flickrum på 90-talet. Gardinerna letades fram och numera är en av längderna ett insektsskydd! Blev superbra och så nöjd med hur det färgmässigt matchade så otroligt fint med vår 80-tals vagn från Brio i vinröd sammet. Vagnen är förresten densamma som Enyas pappa rullades runt i som liten bebis, det gör mig vädigt varm i hjärtat.
 
Viktigt att tänka på om du vill göra ett eget insektsskydd är att tyget är som på ett riktigt skydd med småhål som släpper genom luft. Att hänga för tyg/filt på en vagn med en liten sovande bebis i kan vara lika med livsfara! Tänk på att luften inte får stanna där inne, för i värme blir det väldigt varmt. 
 
 
Gilla gärna inlägget om du tyckte om mitt återbruk.


Kommentarer
Postat av: Hanna Karlsson

Av någon anledning såg jag en vit spetsgardin framför mig. Blev ju så bra med den röda gardinen. Bra att du skriver om det här med att lägga en filt på vagnen. Jag ser så många mammor göra det och varje gång vill jag säga till att det är en dålig idé.

Svar: Ja visst blev det fint, tack! ❤️ Jag tror att många tänker att en filt skyddar sitt barn mot solen, men tyvärr så kan det bli precis tvärtom.
Josefin -My Happy Days-

2021-05-15 @ 21:53:06
URL: http://hannafialotta.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0