Äppeltyngda grenar
Grenarna i äppelträdet hänger långt ner i marken, tyngd av solmogna röda äpplen redo att skördas.
Har ni tips på hur vi bäst kan ta tillvara på all frukt? Igår kokade jag snabbt äppelmos utan socker till lilla pralinen som så gärna ville provsmaka våra äpplen, de har en så söt och syrligt god frisk smak. Moset blev jättebra men beskt tyckte lillans otränade smaklökar!
Förutom att plocka äpplen är det forsatt fokus på köksrenonoveringen. Ja nu är det tokigt pirrigt viil jag lova för imorgon kommer leverans av köket!! Så håll era tummar för att allt kommer gå smidigt med leverans och montering nu. Hoppas återkomma inom kort med en uppdatering, kram!
Kommentarer
Postat av: Ivy
Ni kan torka äppelringar. Det är ett gott tilltugg för både stor och liten.
Äppelmos en klassiker.
Äpple är väldigt gott i matlagning också.
Om man investerar i en juicepress får man god äppeldricka också. =)
Postat av: Anonym
Jag brukar skiva äpplena och spara till äppelpaj/mos Även gott att göra egen Musharraf ni mycket hade jag hyrt en press och gjort mycket annars kan man koka liten stad själv hemma.
Postat av: Petra
Man kan lämna in äpplen för mustning, så håller de längre och äppelmust är ju så gott ☺️
Postat av: Vano
Gud så underbart! Jag hade antagligen gjort äppeljuice och njutit av till frukosten :)
Postat av: Jennie
God äppelpaj kanske!
Trackback