Piontulpan från trädgården

 
Gula vackra piontulpaner
 
Så här vackra och stora tulpaner har jag odlat i vår trädgård. Sorten heter piontulpan och har fyllda blad, de blir riktigt stora och tunga, som fluffiga pompoms! Svårt o se på bild kanske, men en sån här blomma ryms ibåda mina händer om jag håller dem som en skopa. Så då kan ni nog föreställa er hur maffiga dessa är! 
 
Det blev dock en överraskning, dessa skulle enligt förpackningen haft en rödrosa nyans, men det blev bara gula och vita blommor. Fina dessa med! Till hösten ska jag platera fler lökar i andra färger, drömmer om en riktig färgexplosion i våra rabatter nästa vår! 
 
De är väldigt tunga som sagt så ett tips om ni vill odla denna sort själva är att se till att de har något att stödja sina stjälkar mot. Planera gärna att sätta dem i en perenrabatt till exempel! En av mina blommors stjälkar gick faktiskt av. En morgon förra veckan när jag kom ner i köket möttes jag av en rolig syn, någon i familjen hade tejpat ihop en avbuten stjälk (se video på min Instagram) Det visade sig sen att min stora dotter försökt ge den stackarn lite stadga då den var på väg att gå av, tyvärr så lyckades inte räddningsinsatsen så den fick bo i ett eget mindre glas med vatten. 
 
Önskar er en skön start på den nya veckan! 
 
Kram Josefin

Kommentarer
Postat av: Hannas krypin

Fantastiskt vacker tulpan! Sådana hade jag inte tackat nej till att ha i rabatten.

Svar: Visst är de magiska! ❤️
Josefin -My Happy Days-

2022-05-23 @ 16:00:02
URL: http://hannaskrypin.se
Postat av: Emelie

Men gud så fina 😍

2022-05-24 @ 11:45:52
URL: http://www.nouw.com/emelivet
Postat av: Lina

Vilken fin! Har aldrig sett en sådan tidigare. Måste lägga den på minnet 😊

2022-07-10 @ 19:57:02
URL: http://pinkelina.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0