Syren - ätbar blomma

 
Syrenens tid är nu! 
 
Nu vajar blomtyngd grenar av lila väldoftande fluff i vår trädgård, vackra underbara syren! Visste ni att syren är en ätbar blomma? Det går att ta tillvara på blommorna innan de blommar över. Man kan t.ex göra saft, marmelad, sirap eller socker av syren. Vad jag förstått så är de lila som doftar mest att föredra. Här har jag använt syren vid bakning som dekoration till en enkel sockerkaka med glasyr. Visst blir det fint?
 
Har någon provat att använda syren till något ätbart? Det vore kul att veta! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hannas krypin

Jag brukade suga ut nektarn ur syrenblommorna när jag var barn. Så gott ju! :-D

Svar: Ja det gjorde jag och mina kompisar som små med! 💕 🤗
Josefin -My Happy Days-

2022-05-31 @ 16:12:40
URL: http://hannaskrypin.se
Postat av: finamaria.webblogg.se

Jag får bara ont i huvudet av syrener 😞

2022-05-31 @ 17:40:18
URL: http://finamaria.webblogg.se/
Postat av: finamaria.webblogg.se

Jag får bara ont i huvudet av syrener 😞

2022-05-31 @ 17:40:24
URL: http://finamaria.webblogg.se/
Postat av: finamaria.webblogg.se

Jag får bara ont i huvudet av syrener 😞

2022-05-31 @ 17:40:26
URL: http://finamaria.webblogg.se/
Postat av: Fröken

Tack för tipset, det visste jag faktiskt inte! Jag trodde man mest använder syrener som dekoration vid bakning och liknande. Sådan vacker blomma! <3

2022-05-31 @ 23:05:26
URL: http://verbaomnesliberant.webblogg.se
Postat av: Yasmine mamma till Dennis och Angelina

Åh vackert med syren, aldrig ätit det men otroligt vackert att dekorera med.

2022-06-01 @ 09:13:25
URL: http://www.yasminejohansen.com
Postat av: Enna

Men oh vad gott!

2022-06-03 @ 16:41:42
URL: http://sayyeastofashion.blogg.se
Postat av: Emelie

Jag har aldrig testat 😳

2022-06-03 @ 18:10:07
URL: http://www.nouw.com/emelivet
Postat av: Jennie

Så fint med syrener!

2022-06-04 @ 14:35:14
URL: http://https://minbloggblogg.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0