♥ Mejas 1-års dag 11/8 ♥

Dagen till ära bar hon en jättesöt klänning i ljusturkosblå ton med rosalila rosor på och en ljuvlig rosa tyllunderkjol. Hittade den på H&M redan i mars och det var kärlek vid första ögonkastet. Redan då visste jag att det var hennes födelsedagsklänning. Så sedan dess i början av våren har den hängt här hemma på en fingalge i klädd siden och väntat på stora sensommardagen. Jag kompliterade dock klänningen med ett hallonrosa sidenband som jag knöt en vacker rosett på baktill, sen fick hon en matchande rosett till håret i liknande färg. Runt halsen bar hon ett av sina dophalsband, ett i guld med bokstaven "M".

Vi i familjen grattade lilltussan efter hennes sovstund på förmiddagen med sång och samling runt hennes vintage skattkista. Den hade vi fyllt upp med massa presenter och storebror hjälpte nyfiket och gärna till att öppna dem. (Vi firade btw sonen på samma sätt när han fyllde 1 år, då hade jag målat hans leksakskista med en gullig blå drake i prinskrona och så fick han kistan fylld med paket).

-Välkomna på mitt kalas!
Vid 14-tiden trillade gästerna in, det vart många fler än vad jag beräknat och borden både inne och ute vart fulla. Hade även en filt ute i gräset, härligt med sommarkalas när vädret är fint och man kan var ute! Glad stämning och alla verkade tagit med sitt bästa humör när de kom och firade vår dotters 1:a födelsedag!
Hade bakat det mesta av fikat sjäv, bullarna gick åt som smör i solsken och aprikosgrottorna fick jag ge ut receptet på då de skapade stort vill-ha-mer-bergär. ;-) Tårtan fick Meja äta precis som hon ville, men hon tyckte faktiskt inte att den var så ätlig o rynkade mest på näsan när jag försökte slinka in med en bit i munnen, haha. Så hon kladdade mest och tyckte det var faschinerande hur den kunde bli till geggamojja i handen. ;-P

Presentöppning hade vi under hela kalaset, blev lite då och då för det vart så många paket. Men jag försökte skriva ner i efterhans det hon fick iaf o jag tror att jag fick med det mesta:

Hink + 2 spadar, Lundmyr of Sweden
Speldosa med vev, gammeldags design i rosa med vackra fåglar på
Höstklänning, MinyMo
Tunika med rosor
2 st linnen
Två par strumpor
Pyjamas med rosor
Kortärmad body, Vintage Stories
Blus med Rolling Stones tryck
Kofta med broderade detaljer
Tjock långcardigan med luva
Prinsesstält
Docka med flätor
Plocklåda att stoppa olikformade klossar i, Brio
Blunddocka som skrattar x2 (en dublett som ska bytas)
Rosa dockvagnssulky
Virkade bakelser/tårtor, 6 st
Nappbörs (en liten jättesöt börs som min mormors syster gjort till Meja att förvara nappen i).
Träpussel
Sångbok med älskade barnvisor inkl cd
Enhörningsmjukisdjur, jättestor (Meja kan sitta på ryggen)!
Blus från PO.P
2 par strumpor från PO.P
Tunika
Leggins
Strumpbyxor
Stapeltorn, Fisher-Price
Sandlådeset, Hello Kitty
Pull-back bil i trä, Micki
Rosa tamburin, Kid’s Concept

Det som vart hennes favoriter var helt klart dockorna och sulkyn, vad hon älskar att stoppa ner en docka i vagnen och köra iväg. Hon är så gullig o "mammig" när hon gör så. Bär upp dockan på axeln ibland med som det vore en riktig liten bebis, himla sött!


Kommentarer
Postat av: Lottiz

Ser ut som ett lyckat kalas och fin var Meja också. Smaskigt födelsefika också, alltid lika fint uppdukat :-D Vi kan komma och fira henne helgen 11-12:e om ni kan då? Annars en fredag. Ev. blir vi uppbokade en av fredagarna nu i september annars kan vi alla andra, men får återkomma med vilka av fredgarna då.

Nu ska jag snart till jobbet.

Ps. Tror din hemlighet handlar om ett av dina foton ;-)

2010-08-30 @ 13:09:41
Postat av: Ensamma mamman

Men vilken härlig dag prinsessan fick! Massa härliga godsaker, fin tårta, otroligt mycket presenter och massa gäster. De ser så härligt ut. Tack för att du delade med dig av text och bilder. De var så roligt att se och läsa om. Kram

2010-08-30 @ 15:02:26
URL: http://mittlilla-kaos.blogspot.com
Postat av: Lina

Wow vilka fina bilder! Vad duktig du är och supersöt klänning hon hade :)

2010-09-10 @ 13:19:47
URL: http://liljekonvaljenn.blogg.se/
Postat av: emma, mamma till julia (foto)

sötismeja <3

2012-01-24 @ 17:01:55
URL: http://emmzien.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0