Vår nyponros Meja 1 år idag! ♥

För ett år sedan låg hon fortfarande i min mage, vår fröken Bråttom. Jag var precis på dagen räknad som fullgången då vi gick in i vecka 38. Men less på att känna mig otymplig med värkande kropp och less på tiden i sängen (hade legat i sängläge 1 månad pga hotande förtidsbörd). Så vi följde med en sväng i min pappas gamla amerikanare när han skulle ut o glida på stan under eftermidagen. Det vart en ganska hoppig sväng med min stora mage i hårda baksätet med nött fjädring som kände av var enda liten ojämhet i asfalten... Jag led mig igenom färden och hoppades på att det skulle ge något resultat, att vår efterlängtade dotter skulle vilja komma ut snart...

Men kvällen kom och natten likaså. Vid 23-tiden tittade jag på klockan en sista gång innan jag gick och lade mig. Minns att jag tänkte att "Nähe, det blev ingen bebis idag heller...". Jag somnade direkt men vaknade bara en kvart senare av att vattnet gick i en smäll! Vattnet har gått, shit det är dags! Vad häftligt, nu ska hon ut!

Och bråttom hade hon!!! Höll nästan på att föda barn i bilen in till förlossningen, fick hålla emot allt vad jag kunde. Väl inne så var hon ute på bara knappt 10 minuter. Hel ofattbart, där låg jag med vår dotter på mitt bröst 7 minuter i midnatt. Kan ni fatta, jag som tänkte bara en stund tidigare att det inte skulle bli någon bebis idag heller, hade ingen känning alls o inga värkar då alls. Men när vattnet gick, ja då satte allt igång och på rekordsnabba 40 minuter så var hon här. 7 minuter i midnatt kom hon till världen den 11/8-09, vår Meja Joline Lycka.

Idag är en stor dag för dig, eller kanske allra störst för oss, din mamma och pappa som stolt blickar på vår glada 1 åring. Det stora kalaset och all uppståndelse med besök och paket som väntar idag förstår du ju dig nog inte mycket på. Även om du är en klok flicka med visheten i dina ögon. För den ser man klart, den glittrar i dina djupblå och det vittnar även din tidiga utveckling om, Fröken Bråttom är snabb med allt. Satt stadigt utan stöd på 5 månadersdagen, sa mamma och pappa vid 6 månader, tog dina första steg 10 månader gammal... Du har haft högsta växeln i men till person är du och har alltid varit lugnet själv. En nöjd liten fröken som gärna sjunger små egna trudellutter och dansar så fort musiken sätts på. Sällan låter du tongångarna blir höga mer än vid trötthet och om du råkat slå dig. Du älskar närhet och tycker om tryggheten att få krypa in i en varm famn, helst vill du vara oss nära och gosa hela tiden.

Önskar dig den finaste 1-års dag man kan få! Massa kärlek och många famnar av stora kramar! Älskar dig tusentals varv runt månen, ut i det oändliga stjärnhavet och tillbaka igen.





Kommentarer
Postat av: Emma Svensson

GRATTIS Meja på din första födelsedag!!!! Hoppas du får en riktigt fin dag!!



Å va hennes förlossning påminner om Luddes, han är vår lilla herr bråttom som höll på att födas i bilen, från noll till hundra på några få minuter brukar jag säga å det har stämmt bra sedan dess ;)



Kram på er allihop!

2010-08-11 @ 00:30:16
URL: http://linusludde.blogg.se/
Postat av: Erika

Stort Grattis till Meja på 1 års dagen!!!



Verkar som våra 2:or har haft bråttom till världen,Alwa var så likadan! Trodde nog vi skulle få åka hem med,men när vi kom in å blev inskrivna, och lite mer än timmen senare låg hon på mitt bröst! ÅÅÅÅ underbara känslor att plocka fram!



Minns & ta vara på den här dagen & krama om eran fina söta sessa!



Många Kramar Erika

2010-08-11 @ 08:14:04
URL: http://barbafamiljen.blogg.se/
Postat av: Elin

STORT GRATTIS MEJA PÅ DIN 1-ÅRSDAG, HURRA,HURRA,HURRA!!!! :)

Hoppas ni och lillsnuttan får en alldels underbar dag tillsammans!



Ja, amningsnapp är verkligen toppen då dem inte får nått bra tag i bröstet! Nu tror jag att hon kommer fortsätta öka fint i vikt, hon äter som en liten toka ;)

Lundemyrsakerna är galet söta! Dem är perfekta just nu när stl 50 är lite för stort. Kläderna fån lundemyr i stl 40 är som en stl mellan 40 och 50, perfekt!



Ja, du hade rätt! Kilona verkligen rann av mig, har bara 2 kg kvar till min "startvikt" och då gick jag ändå upp 14 kg! De flesta kg var vätska har jag förstått nu, spec om jag ser bilderna - toksvullen! :) Iof hade jag hoppats på att få behålla lite former men man ska väl vara glad att man har så lätt att komma tillbaka till sin vanliga kropp igen. Vissa kroppsdelar är ju fortf lite större..haha ;) Ska börja träna ordentligt sen när man tillåts gör det, måste bygga upp lite muskler och min rygg måste definitivt bli starkare!



Härlig onsdag till er! KRAMAR!

2010-08-11 @ 09:49:56
URL: http://elincecilia.blogg.se/
Postat av: Erika - Madame Scandaleuse

Så fantastiskt söta bilder! :D

2010-08-11 @ 10:00:37
URL: http://priggles.blogg.se/
Postat av: Cecilie - Bloggvärldens mest musikfyllda blogg

Vilken sötnos! :D



http://nattstad.se/cecilies

http://nattstad.se/cecilies

http://nattstad.se/cecilies

2010-08-11 @ 10:22:19
URL: http://nattstad.se/cecilies
Postat av: Nattiz

Fina bilder ;o

bra fotograf dedär, grattis =d

2010-08-11 @ 10:23:22
URL: http://naaattiiz.blogg.se/
Postat av: Linda

GRATTIS MEJA PÅ 1 årsdagen :)

Du kommer få en fantastisk dag med din familj.

Vad fint du skriver gumman, jag får gåshud av all den kärlek du har till den där lilla tjejen ;)



puss på er! <3

2010-08-11 @ 13:03:54
URL: http://lindasxtravaganza.blogg.se/
Postat av: Lottiz

Grattis till Meja på 1årsdagen. Hoppas hon har en toppen födelsedag, men det tror jag säkert med mamma fin som mamma :-D

Kramar i mängder.

2010-08-11 @ 18:56:05
Postat av: Sandra

Grattis till Meja 1 år! Hurra hurra!

Jossan du är nog född för att föda barn! Så himla snabbt!

2010-08-11 @ 23:45:29
URL: http://milda81
Postat av: Marine

Grattis i efterskott till lilla Meja! Vi har ju också en familjemedlem med födelsedag igår. Han kom till oss kl 04.53 050811. Så med andra ord har vi en ganska liten, men ändå stor 5-åring här hemma.

2010-08-12 @ 14:01:19
URL: http://mari78.blogg.se/depression/
Postat av: anna

Sv: Ja, man glömmer smärtan direkt! Och det är verkligen värt den också :) Gud så söt hon är, din lilla tjej! Vi har båda en fröken bråttom!

2010-12-12 @ 19:26:27
URL: http://annawerner.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0