Nyårsgodis
På en nyuppsatt hylla i köket har jag ställt upp lite dekorativa ting i blickfånget, bland annat ett vackert ljus i silverhållare och söta glasburkar i pumpaform med lock i gammeldags porslinsmodell. Dessa finns på LillaTussilago.
Idag tänkte jag dela med mig av ett enkelt favoritrecept som jag använder varje år inför jul och nyårsafton! Det är busenkelt och går snabbt samt ser dekorativt ut att ställa fram när man får gäster. Perfekt godis att låta barnen vara med och hjälpa till att göra också. Här kommer receptet:
Du behöver:
Nougat
Mandelmassa
Bakchoklad av den sort du vill använda (jag slog till på mörk, ljus och vit)
Hackade mandlar eller nötter
Bakpapper
Gör så här:
Forma en lite kula nougat i handen.
Täck den med ett lager mandelmassa.
Rulla i smält choklad.
Lägg på bakpapper.
Strö över hackad mandel som dekoration innan chokladen stelnat. Alt ringla tunt ett mönster över med smält choklad i motsatfärg.
In i kylskåpet, tas fram vid servering.
Klart!
Tack! God fortsättning på er också. Ja hon är 8 månad nu lilla Milla. Tiden bara rusar fram :-)
Det verkar vara ett gott nyårsgodis :-)
Halkade precis in här för första gången och hit kommer jag definitivt fler gånger!! Måste absolut läggas till på bloglovin så fort jag skrivit klart detta!
Jättefin blogg å jättefina bilder!!! You rock!
Åh, va fina bilder:)
Men så enkelt! Tack för tipset! ;) Det bör testas inom en väldigt snar framtid :)
Fina foton, som vanligt!
Kram till dig :)
Åh det måste jag prova! Fast utan mandelmassa :-) Det gillar jag inte.
Ohh mumms
Det där låter hemskt gott, får ta och göras nån dag :)
Jag håller med, Mozartkulor är det perfekta godiset. Vi har också gjort dem i alla år här hemma. I år testade jag också att göra Mariannetryffel. Jättelätt och jättegott. Har länkat till receptet i mitt senaste inlägg. Hoppas att du har haft en underbar jul och god fortsättning till dig!
Bamsekram! :)
Himla fina bilder, vad gott!
Oj, vilka härliga godisar :-) Jag gjorde faktiskt likadana för första gången i år, en perfekt "gå-bort-present".
Ett tips är att färga mandelmassan med karamellfärg (helst röd) så blir det en extra fröjd för ögat när man tar en tugga ;-)
Jag älskar din blogg!! God fortsättning alla!
Ett liknande godis brukar jag också göra, en av mina absoluta favoriter! Vilken fin och personlig blogg du har, och ett så vackert hem ni har!
Ha det bra!
Ullis
Tack, och jag önskar detsamma till dig och din fina familj :-)
Va goda dom ser ut, och vilka härliga bilder. Kram!
Gud villka fina bilder du tar :) Kram!
Jag gjorde oxå Mozartkulor. Testade för första gången förra året och alla gillade dem så det blir nog en tradition varje år. Gillar det faktum att det går snabbt och lätt att göra och att man kan variera utseendet på dem hur mycket som helst.
Passade oxå på att göra Rocky Road, det är ju oxå vääääldigt smaskigt.
God fortsättning, kramar
Gu, blir helt tagen all alla underbart fina bilder. Allt blir så himla mycket roligare att läsa..:)
Vilka fina bilder och väldigt fina burkar.