Fotoskolan del 1, bildkompositionen

Hej torsdag, idag startar fotoskolan här på Happy Days, välkommen att delta!

Första delen kommer att handla om hur du bygger upp kompositionen i en bild, alltså var och hur du placerar ditt motiv samt hur du gör en bild mer spännande genom att tänka på vinklar och perspektiv. För något som man ofta ser hos ovana kameraanvändare är att man håller upp kameran rakt framför sig och trycker av med motivet i centrum. Detta ger ett ganska platt uttryck och känns inte så spännande att titta på jämfört med en mer genomtänkt komposition.

Tumregler:
♥Rak horisont, bilden känns lung och balanserad. Tips, sänk eller höj horisontkanten så känns bilden mer intressant än om man lägger den mitt i bilden.
♥Sneddragen horisont, där linjerna i bilden går på snedden, ger motsatt effekt. Här känner man att det händer något!
♥Ledande linjer i en bild, tex en väg, ger avstånd samt effekt av att bilden fortsätter och man dras in i bildens mittpunkt.
♥Fotografera ovanför ett motiv för att förminskar det, ger även en centrerad effekt.
♥Motiv i grodperspektiv, fotat i en låg vinkel nedifrån och upp, detta ger en förlängande effekt. Ett tips är att man kan genom att fota på detta sätt få en rolig effekt om man vill få någon att de ut som en jätte.

 

Placering av motivet
Man kan dela in en bild i tre delar, förgrund mellangrund och bakgrund. Här nedan är en bild på min son som tydligt visar denna uppbyggnad. Schackpjäserna i förgrunden som ramar in bilden, min son i mellangrunden som i detta fall hamnar i centrum och så bostadsvyn i bakgrunden. Genom att bli mer medveten om de olika delarna i en bild kan man dra nytta av dem när man fotograferar.

 

Jag känner att jag skulle kunna spinna på hur mycket som heslt i detta ämne men för att inte dra på i högsta växeln så här i början tycker jag vi nöjer oss med dessa tips! Så försök gärna att tänka mer på kompositionen när du fotograferar. En bild drar till sig blicken mer om den har en spännande infallsvinkel och är fotad i ett bra perspektiv i förhållande till motivet. Försök att fånga motivet på ett oväntat sätt, du kan med fördel prova att fotografera det från olika håll för att hitta den optimala vinkeln. Ett bra tips vid barnfotografering är att du sänker dig ned till deras nivå för att fånga barnet ur dess eget perspektiv och får på så vis få med omgivningen i den normalhöjd ett barn har, det stärker karaktären i bilden.Första läxan!
-Hitta ett valfritt motiv och fotografera det på 2-3 olika sätt genom att tänka på det vi nyss lärt oss i detta kapitel om vinklar och perspektiv. När du gjort läxan publicera den i din blogg och tag med länken till ditt inlägg som en kommentar till detta kapitel. Alla som gjort läxan publiceras i en länklista här i detta inlägg så man enkelt kan följa upp varandra. Har du ingen blogg är det klart att du får vara med i alla fall!
Lycka till!

Läxan sträcker sig till nästa onsdag, de som varit delaktiga kommer redovisas i ett inlägg då.
Nästa torsdag, dagen efter läxan, kommer nästa kapitel som handlar om det viktiga ljuset.

Vi som gjort läxan:
M, Marie, Josefin, Everlasting, Nathalie, Sanna, Annika, Linnea, Nella, Angelica Karlsson, Maria, Fru Vallmo, Helena, Marias foto, Elinore, Maja - FOTO - fotogeniquee, lovisa [foto & vardag], Tess, Marielle, Anna, Natta, Susanne, Sussi, Karin, Kikan, Lina, Lotta, Elinochalva, Alexandra, SusannesSaker, Anna, Tina på Balkongen, Emmplutt, Marinda, Mira, Chicmommy, Emelie, Dessi-home and desire, Emelie, Cissi, EMMA-foto, Anna, Emilia, Annie, 14 åriga tjejen, Ljuva drömmar, Elins fotoverkstad, Ann-Louise, Sofia, Emma, Anna och du?

Kommentarer
Postat av: Ljuva Drömmar

Hej!Jag har precis hittat in till dig och är glad att jag gjorde det nu när du börjat din fotoskola. Självklart vill jag vara med och jag är säker på att jag kommer lära mig massor för du är såå duktig!

Jag blev enormt imponerad av att du har fotat dina egna bröllopsbilder. Jag har alltid sagt att jag nog blir tvungen att göra det samma för att få dem som jag vill men jag är ju ingen fotograf...men jag kanske kan lära mig lite nu.Jag önskar dig en underbar midsommarhelg!

Kramar Maria2011-06-23 @ 08:41:08
URL: http://mariasljuvadrommar.blogspot.com
Postat av: The Housewife

Åh vad spännande och vad roligt att du satt igång nu. Ser fram emot att få lära mig lite saker för jag tycker fotografering verkligen verkar kul. Ska försöka göra läxorna men att länka i ett gammalt inlägg är inte så kul för det kommer ju bara bli gammalt tills vi alla är klara. Bara så att du vet. =)Kram och trevlig lång helg.

2011-06-23 @ 09:04:21
URL: http://dianasblogg.se
Postat av: Josefin -Happy Days-

The Housewife, tack för din synpunkt ang länkning, jag har gjort en liten justering nu mot innan då jag la läxan som klar till torsdag. Det kommer bli redovsning av läxan onsdagar istället och då finns de som deltagit med i ett nytt inlägg här. :-)Trevlig långhelg till dig med och välkommen att delta!

2011-06-23 @ 09:34:18
URL: http://landhagen.blogg.se/happydays
Postat av: Josefin, mamman till Saga

Gud vad roligt att du kommer på sådant :D Ska bli roligt att testa och se om det blir någon skillnad för jag tycker att när jag fotograferar så blir det alltid samma vinklar så detta ska bli en roligt utmaning!Här är iaf länken till uppgiften och jag är helt öppen för kritik och sådant :) Så lär man sig hehe :)

http://captureeverymoment.blogg.se/2011/june/fotolaxa.html

2011-06-23 @ 09:38:26
URL: http://captureeverymoment.blogg.se/
Postat av: Ellen, och lilla Siri.

Kul med fotoskolan, ska jag följa med i smyg utan blogg. Hoppas du och familjen får en härlig midsommar helg med förhoppningsvis lite solglimtar!! Kram

2011-06-23 @ 10:36:38
Postat av: Anna - Swaussie

Vad roligt med en fotoskola. Ska göra min läxa över helgen :)

2011-06-23 @ 11:10:07
URL: http://swaussie.blogg.se/
Postat av: Linda-Mamma till Alfred

Åååå jag läser o begrundar och kommer testa dina förslag, men kommer inte lägga upp bilderna för jag hinner inte med riktigt när jag har lille Alfred;)

ååå hoppas verkligen vädret blir bra...klassisk midsommar är det bästa..för oss blir det bara grill, lekar tårta..ingen vanlig midsommar mat men jag smyger med mig det ändå..

2011-06-23 @ 11:13:05
URL: http://hummingbird.blogg.se/
Postat av: M

Åh så kul! Måste bara ladda över bilder från kameran till dator så länkar jag :)

2011-06-23 @ 11:18:08
URL: http://traningpag.blogg.se/
Postat av: Marie

Brukar också tänka så med vinklar och sådant =DSka minsann hoppa på läxan =D

ska fota ngt innan onsdag,Nu är nya designen ute btw

kramar

2011-06-23 @ 11:29:21
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: M

Här är mitt första fotoskolan inlägg: http://traningpag.blogg.se/2011/june/fotoskolan-del-1-bildkomposition.html#comment

2011-06-23 @ 12:14:12
URL: http://traningpag.blogg.se/
Postat av: Marie

ja tycker det var väldigt givande och kul superbra att få nya tankar och idee´r dessutom är ju du väldigt duktig så det känns givande =Djavisst är den snygg, nu är det ju inte exakt samma tyg/mönster på en som är på länken =D, men samma modell så.Kul att du gillar designen =D

kramar

2011-06-23 @ 12:56:08
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: Marie

http://myflowergirl.blogg.se/2011/june/laxa-1-bildkompostionen.htmlHär är mitt bidrag =D

2011-06-23 @ 13:23:06
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: fru Vallmo

Jag ska vara med, har försökt göra min läxa. men det regnar så fruktansvärt och med mitt motiv är jag inte nöjd men jag återkommer.

Tack för första lektionen, många bra tips.

Ute

2011-06-23 @ 14:06:13
Postat av: Jessika James

hihi :) kanske skulle skrivit att jag fick sms om att han "surade" för att han inte fick vara med på bloggen men det kanske man förstod ^^Ja det var verkligen häftigt! :)

Vi ska tillbaka nästa vecka igen och då hoppas jag på fler små bilder å kanske en film eller två ^^

2011-06-23 @ 14:23:31
URL: http://strawberrydreams.webblogg.se/
Postat av: Kristina

Tack! :D Åh vilka underbara foton!

2011-06-23 @ 15:16:25
URL: http://kristinamalmqvist.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Tack så jättemycket söta du, blir så glad av dina snälla kommentarer. Det är lite småkämpigt att ta familje/gruppfoton då man ska få alla att se bra ut. Jag hoppar på din fotoskola jag med, så bra intiativ. =DGlad midsommar på er med hoppas ni får en riktigt härlig och mysig dag!

2011-06-23 @ 15:29:31
URL: http://nathssfoto.blogg.se/
Postat av: Lottiz

Nu har jag varit ute på em o fotat en hel del i olika vinklar och perspektiv. Har ju dock bloggen låst så bara du som ser, ska försöka lägga ut bilderna i kväll. Tack för tipsen.

2011-06-23 @ 17:25:23
Postat av: Everlasting

Nu har jag också gett mig på läxan. Här är mitt bidrag:

http://kattisbiggestfan.blogg.se/2011/june/happy-days-fotoskola.htmlJag har en liten skitkamera och ingen fotoerfarenhet alls så var snäll mot mig!

2011-06-23 @ 18:36:44
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: ♥ Fotograf & Makeup Artist Linda-Pauline

sv; Tack så mkt ;)

2011-06-23 @ 19:07:20
URL: http://lindapauline.se
Postat av: Nathalie

Jag har gjort läxan nu! =D

2011-06-23 @ 19:07:56
URL: http://nathssfoto.blogg.se/
Postat av: Sanna

Hoppade på detta och här får du se mina tomater från olika håll:

http://saannaas.blogg.se/2011/june/tomater-ur-tre-olika-vinklar.html

2011-06-23 @ 19:39:25
URL: http://saannaas.blogg.se/
Postat av: Linnea (FOTO)aaa

2011-06-23 @ 20:43:24
Postat av: Linnea (FOTO)

angående läxan kan man göra den nu eller är det försent? :D väldigt kul att du ska göra en egen fotoskolan :D

2011-06-23 @ 20:44:02
URL: http://enlinnea.webblogg.se/
Postat av: Linda-Mamma till Alfred

hihi det var värst vilken snäll fröken du är;)

Gjorde ett snedkort idag ligger på bloggen;)

Ja alla verkar ha designa klännings yra just nu,hehe..hoppas ni får en riktigt fin midsommar!

2011-06-23 @ 20:56:06
URL: http://hummingbird.blogg.se/
Postat av: Jennie

Jag ska vara med, väntar bara på bättre väder :).

2011-06-23 @ 20:59:56
URL: http://www.missel.se
Postat av: Katrin - mamma till Leo

Åh vad roligt att du börjat nu!! :D

Ska absolut försöka mig på att göra läxan även om jag bara äger en kompakt kamera..:/ men skam den som ger sig heter det ju ;)Nu har jag även lyckats flytta och omdirigerat min blogg till en egen domän, dock är det en hel del layout som måste fixas..men den som väntar på ngt gott heter det ju ;) hahaKRAM

2011-06-23 @ 21:22:38
URL: http://vardagenvar.se
Postat av: Jennie

Trevlig Midsommar själv! Vad bra, hoppas på uppehåll i helgen i alla fall :).

2011-06-23 @ 21:30:00
URL: http://www.missel.se
Postat av: Nea

Woho! Nu är fotoskolan igång, vad kul:D

Jag ska fota mitt bidrag i helgen, tror jag.

Jag tycker att det är jättekul att alla länkas, då får man kika in på bloggar man annars inte hade besökt.

Kram<3

2011-06-23 @ 21:54:17
URL: http://palomitas.blogg.se/
Postat av: Sussi

Du är min absolut favvo blogg i världsklass!!

Jag är så glad att jag har hittat till dig och att jag har hängt med här ett bra tag.Nu verkar vara en helt fantastisk kvinna.

Ha en helt underbar midsommar, KRamar Sussi

2011-06-23 @ 22:30:56
URL: http://Suszii.blogspot.com
Postat av: Eleonore

Detta var ju otroligt bra tips! Ska öva lite på detta men blir nog tyvärr inte att jag publicerar läxan :)

Grillströssel är precis som du trodde en kryddblandning men för varma desserter. De kommer i smakerna chpklad/vanilj och choklad/chili :D

Hoppas ni får en underbar midsommar, kram

2011-06-23 @ 22:34:03
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Postat av: Jessika James

Ja det är verkligen hur roligt som helst :)

Så det kommer vi göra fler gånger. Snart!

Nej vi kommer inte kolla kön. Det får bli en överraskning ^^

Men svärmor som är våran bm vet thihi :D

2011-06-23 @ 22:38:17
URL: http://strawberrydreams.webblogg.se/
Postat av: AnnikaS

Jag har en canon powershot G10 som jag ska försöka använda med lite mer än bara automatiska inställningar. Blev superinspirerad efter att ha läst och sett bilder i fotoskolans första del så jag tog kameran och gick ut direkt!<a href="http://annikas-kreativa-sida.blogspot.com/2011/06/fotoskolan-del-1-vinklar-och-perspektiv.html"> här är min läxa</a>

kram Annika

2011-06-24 @ 08:20:05
Postat av: ★ emma, mamma till julia (foto) ★

åh vad kul! jag ska också prova :D trevlig midsommar!! :D kram

2011-06-24 @ 09:19:12
URL: http://emmzien.blogg.se/
Postat av: angelica

Åh, men tack kära du! Jag tittar in och önskar dig en underbar midsommar också! KRAM

2011-06-24 @ 09:34:29
URL: http://angeliqe.blogg.se/
Postat av: Linnea (FOTO)

Nu så har jag gjort läxan :D

länken till läxan finns här om du vill ha den :D

http://enlinnea.webblogg.se/2011/june/laxa-hos-happy-days.html#comment

2011-06-24 @ 10:57:50
URL: http://enlinnea.webblogg.se/
Postat av: Batoul

åååå, jag ska göra läxan! Jag undrar bara, det är jag som har frågar dig villken kamera jag ska använda mig utav m jag vill komaa vidare med mitt fotograferande?

Jag har hittat en Nikon D5100, jag har tidigare fotat med en D40, vad tror du?

2011-06-24 @ 11:52:02
URL: http://batoulfoto.blogg.se/
Postat av: nella

wohoo! jag har gjort läxan!

http://ninetythreesecrets.com/2011/june/photographic-homework-i.html

2011-06-24 @ 14:20:09
URL: http://ninetythreesecrets.com
Postat av: Marie

Ha en supertrevlig midsommar nu

kramar

2011-06-24 @ 14:35:26
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: Angelica Karlsson

Jag har gjort min läxa! :)

http://angelicakarlssonsfoto.blogg.se/2011/june/fotoskolan-del-1-bildkompositionen.html#commentHoppas du har haft en fin midsommar!! :)

2011-06-24 @ 23:09:35
URL: http://angelicakarlssonsfoto.blogg.se/
Postat av: Maria

Nu har jag gjort min läxa!

http://mischomascho.blogg.se/2011/june/fotoskolan.html

2011-06-25 @ 16:25:05
URL: http://mischomascho.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej, Roligt att få hänga på din fotoskola. Har gjort min läxa :)Ha en fortsatt trevlig midsommar

Kram Maria

2011-06-25 @ 19:45:13
URL: http://mariasfotosida.blogspot.com
Postat av: fru Vallmo

Nu har jag gjort mina läxa:

http://fruvallmo.blogspot/2011/06/fotoskola-laxa-nr1.htmlTack att du gör det här, första läxan har redan varit kul att hålla på med. Nu ska jag kolla vad de andra har gjort. Hoppas att det fungerade med länken.

2011-06-25 @ 19:53:40
URL: http://fruvallmo.blogspot.com
Postat av: Helena

Vad roligt med en fotoskola!

Verkligen precis i tid när jag nu tagit över min morbrors systemkamera och kan få inpsiration till att ta bra bilder.

Ser fram emot del 2:)Kram Helena

2011-06-25 @ 22:24:40
URL: http://www.ordochkansla.blogspot.com
Postat av: Elinore

Nu har jag gjort min läxa jag också! ;)

http://fotograf-elinore.blogspot.com/2011/06/fotoskola-2011.html#commentsKram Elinore

2011-06-25 @ 23:16:00
URL: http://fotograf-elinore.blogspot.com
Postat av: Gila

Rolig idé. Jag följer som läsare och lär mig utan att lämna in läxan...;-)

2011-06-25 @ 23:49:46
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: Maja - FOTO - fotogeniquee

Superkul idé att starta en fotoskola, jag är helt säker på att jag kommer att lära mig massor!Här kommer min första läxa:

http://fotogeniquee.blogg.se/2011/june/josefin-landhagens-fotoskola-del-1.html#comment

2011-06-26 @ 09:49:50
URL: http://fotogeniquee.blogg.se/
Postat av: lovisa [foto & vardag]

Otroligt bra dehär med fotoskolan, och de är klart man gör läxan. hahah! här är mitt inlägg:http://llovisafritzson.blogg.se/2011/june/fotoskolan-del-1.html#comment

2011-06-26 @ 11:09:34
URL: http://llovisafritzson.blogg.se/
Postat av: Tess

Jag gjorde läxan utan att egentligen tänka på det. Gillar detta skarpt. Läxor är bra, då får man arslet ur vagnen och aggerar.http://entidsfordrivandeblogg.se/2011/06/25/427-trappsteg

2011-06-26 @ 11:51:23
URL: http://entidsfordrivandeblogg.wordpress.com
Postat av: Marielle.

Jätte bra idé med fotoskolan, tycker det är skitroligt.http://sofiemarielle.blogg.se/2011/june/josefin-landhagens-fotoskola-del-1.html#comment

- Min läxa.

2011-06-26 @ 15:03:56
URL: http://sofiemarielle.blogg.se/
Postat av: Natta

Hej!

Första gången jag tittar in här och så hittar jag din fotoskola, så kul. Jag har tagit kort på min dotter som jag har lagt upp på min blogg.http://blogg.alltforforaldrar.se/mammanatta/2011/06/26/fotoskola-del-1/

Postat av: Anna

Åå så roligt med fotoskola. Jag är med! Här är min första läxa: http://annasmyckeform.blogg.se/2011/june/fotoskolan-del-1.html

Kom gärna med feedback om du har tid :)

Kram!

2011-06-26 @ 15:23:01
URL: http://annasmyckeform.blogg.se/
Postat av: Kikan

Åh vad kul! Nu har jag oxå gjort läxan :) Kram Kikanhttp://hemmahoskikan.blogg.se/2011/june/happy-days-fotoskola.htmlPostat av: Karin

Så kul att du har startat en fotoskola! Jag har gjort första läxan - http://enbiildomdagen.blogg.se/2011/june/happy-days-fotoskola-del-1.html#commentKommentera gärna vad du tycker :)

2011-06-26 @ 20:30:49
URL: http://enbiildomdagen.blogg.se/
Postat av: Sussi

Fotoläxan är nu gjord!! :)http://suszii.blogspot.com/2011/06/fotoskolan-del-1-bildkompositionen.htmlJag hoppas att jag blir godkänd på första uppgiften och få gå vidare till del 2 :D

Ha en underbarkväll fina du!

Kramar

2011-06-26 @ 21:04:19
URL: http://Suszii.blogspot.com
Postat av: Susanne

Jag vill också vara med i denna fotoskola och har nu lagt ut några bilder på sjön Glottern, vet inte vad du tycker om dem ;)

För övrigt var jag och tittade på ditt hus i helgen, om det var rätt hus såg det verkligen fint ut och det fanns en hel del andra fina också :)Kramen

2011-06-26 @ 21:04:24
URL: http://gronanyanser.blogg.se/
Postat av: Lina

Blev jätte glad när jag klickade in på din blogg o fick se all fina bilderna..blev riktigt inponerad av bröllopsbilderna, dem var kon fina..

Jag har nu gjort "läxan" och hoppas den blir godkänd:) http://linaminja.blogg.se/2011/june/fotoskola.htmlmvh Lina

2011-06-26 @ 21:45:46
URL: http://linaminja.blogg.se/
Postat av: Lotta

Hej! Vilken jätterolig idé med fotoskola! Självklart vill jag vara med som nybliven ägare till en digital systemkamera. Jag älskar att fotografera och ska gå Medborgarskolans fotokurs till hösten.

Du hittar min "läxa" på (hoppas länken funkar) http://casalalotta.blogspot.com/2011/06/lindhagens-fotoskola-del-1.html

Ser fram emot del 2 nästa torsdag!

Mvh Lotta

2011-06-26 @ 22:38:48
URL: http://casalalotta.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Jag har gjort läxan :)http://minbebis.com/blogg/soontobe/jag-ar-med-i-en-fotoskola/Kram Kram

2011-06-27 @ 09:07:28
URL: http://minbebis.com/blogg/soontobe/
Postat av: SusannesSaker

Så där, nu har jag gjort min läxa

(gånger 3, kunde inte välja, hihihi):http://susannessaker.blogg.se/2011/june/fotoskolan-del-1-bildkomposition.htmlFotat med: Canon IXUS 80 IS

En systemkamera står på önskelistan:)Kram Susanne

2011-06-27 @ 09:40:11
URL: http://susannessaker.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag är med i din fotoskola och har gjort min läxa http://www.annasrum.se/2011/june/fotoskolan-del-1.html#comment

2011-06-27 @ 13:09:47
URL: http://www.annasrum.se
Postat av: 14 åriga tjejen

Hej hej :)

Det här är de foton jag tog till läxan :P

http://sarapic.blogg.se/2011/june/fotoskola-del-1-bildkompositionen.html

2011-06-27 @ 14:28:11
URL: http://sarapic.blogg.se/
Postat av: Anna

Mån tro vad glad jag blev när jag såg att du skulle starta en fotoskola! jag suger in mej allt du skriver! :)Jag har gjort läxan!!! :)

http://nanniss.blogspot.com/2011/06/fotoskola-pa-happy-days.html

2011-06-27 @ 18:24:19
URL: http://nanniss.blogspot.com
Postat av: Lotta

Ursäkta felstavningen av ditt efternamn! Nu har jag rättat till det. Vet inte om länken till min sida är fel nu? Du får kolla.

Ha en trevlig kväll!

//Lotta

2011-06-27 @ 19:30:33
URL: http://casalalotta.blogspot.com
Postat av: emmplutt

Tjolahopp! Hängde på din fotoskola jag med, skoj grej du hittat på! :) kolla gärna in mina rookie-bilder

2011-06-27 @ 19:40:42
URL: http://emmplutt.blogg.se/
Postat av: Helena Argirakis-Valencia

Som jag har langtat till denna skola! :0) Far val se om jag lyckas fa gjort laxan innan onsdag da... :0)

Detta ska bli sa himla skoj!Kram

2011-06-27 @ 23:07:35
URL: http://helenaargirakis.blogspot.com
Postat av: Elin

Superkul med fotoskolan, jag har redan lärt mig flera saker bara av det här lilla inlägget :) Jag gjorde läxan i helgen och skrev inlägget igår men hann inte posta det förrän idag. Här är länken! http://elinochalva.blogg.se/2011/june/fotoskola-hos-happy-days.html#comment Ha en fortsatt trevlig kväll, och vad fin du var på fotona i inlägget ovan! Kram

2011-06-27 @ 23:21:32
URL: http://elinochalva.blogg.se/
Postat av: Yohanna i Las Palmas

Oj oj detta hade jag missat. Det är inte lätt att hålla sig uppdaterad när man är på semester. Ska försöka få till något i morgon ;)

Hälsningar

Yohanna

2011-06-27 @ 23:46:20
URL: http://yohannailaspalmas.webblogg.se/
Postat av: Annie

http://selain.blogg.se/2011/june/vinklar.html#commentÄntligen har jag gjort min läxa ;-) Inlämning i sista minuten, precis som på skoltiden...

2011-06-28 @ 00:40:56
URL: http://selain.blogg.se/
Postat av: SusannesSaker

Nu har jag också gjort läxan:http://susannessaker.blogg.se/2011/june/fotoskolan-del-1-bildkomposition.htmlKunde inte bara välja ett motiv, hihihi.

Ser fram mot nästa del i skolan:)Kram Susanne

2011-06-28 @ 07:53:09
URL: http://susannessaker.blogg.se/
Postat av: Emilia

Tycker första delen av fotoskolan var riktigt bra. :)Har även gjort fotoläxan nu, och vilken bra idé att ha olika läxor som man får göra. :)

2011-06-28 @ 13:32:46
URL: http://miadiana.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag har gjort min läxa och kommenterat men den har inte kommit upp än, du har säkert tonvis med kommentarer o godkänna men jag blev ändå orolig att den försvunnit! :)

Jag är så himla peppad över din fotoskola, bästa läraren!!

här är min läxa!

http://nanniss.blogspot.com/2011/06/fotoskola-pa-happy-days.htmlkram

2011-06-28 @ 16:12:17
URL: http://nanniss.blogspot.com
Postat av: EMMA - foto

Superduperkul med fotoskolan! Kommer nog att försöka gölja den även fast jag är borta hela sommaren :) Här är länken till min läxa; http://emelisasfoto.blogg.se/2011/june/fotoskola-hos-happy-days.html

2011-06-28 @ 18:11:26
URL: http://emelisasfoto.blogg.se/
Postat av: Cissi

vad roligt! Blivit mycket mer medveten om hur jag fotar och hur jag tänker när jag klickar av bilder... Här är mitt bidrag för den här veckan:http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/2011/june/sma-citroner-gula.htmlBättre sent än aldrig!

2011-06-28 @ 19:32:46
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
Postat av: Emelie

Tack för en trevlig blogg/bloggar, med underbar personlighet och underbara foton.Här kommer mina foton till veckans läxa:http://mittlivsommama.blogg.se/2011/june/fotoskola-pa-natet.html#

2011-06-28 @ 20:45:33
URL: http://mittlivsommama.blogg.se/
Postat av: Nea

Oj, redan tisdag kväll! Aja, jag får väl göra nästa läxa på torsdag istället:D

2011-06-29 @ 00:00:51
URL: http://palomitas.blogg.se/
Postat av: Dessi - Home and desire

Så. Nu har jag också gjort läxan om än precis på håret ;) http://homeanddesire.blogspot.com/2011/06/hemlaxa-i-fotoskolan-del-1.html

2011-06-29 @ 00:41:38
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: emelie

hoppas jag inte är för sent ute så här mitt i natten, för jag vill ju också vara med! här är mitt försök! http://primadonnajordgubbssylt.blogg.se/2011/june/fotoskola-1-bildkomposition.html#comment

2011-06-29 @ 01:07:56
URL: http://primadonnajordgubbssylt.blogg.se/
Postat av: Tina på Balkongen

Hej Josefin! Jag läste om dig på hildashem.se, kollade din blogg och såg att du startat en fotoskola. Det är super spännande! Jag gillar fotografi, särskilt porträtt, mat och natur. Jag tycker att en del av dina bilder är underbara och andra delen är oslagbara. Du är begåvad. Därför vill jag gärna vara med i din fotoskola och lära mig från dig. Här är min läxa http://ingenvanligbalkong.se/2011/06/28/fikontrad-den-ultimata-lyckan/

Tack för användbara tipsen. Jag ser fram emot fortsättningen! Ha en solig dag!

2011-06-29 @ 01:53:08
URL: http://ingenvanligbalkong.se
Postat av: Chicmommy - mamma till Ajdin

Har sett fram emot din "fotoskola" och självklart har jag varit duktig och gjort läxa. Min bild är tagen igår och du hittar den här --> http://chicmommy.se/2011/june/28e-juni-2011.html#commentKram

2011-06-29 @ 08:05:00
URL: http://chicmommy.se
Postat av: Mira

Jag bidrar med två bilder från San Marino. =) Hoppas det inte är försent att vara med, kom ju hem först igår och har fått kika igenom mina bilder idag för att se vad jag kan bidra med ;)Kram Mirahttp://mirandalux.se/?p=2434

2011-06-29 @ 08:58:21
URL: http://mirandalux.se
Postat av: emmplutt

Hej! Jag skrev häromdagen att jag gjort läxan, men kom på att jag glömde länka inlägget: http://emmplutt.blogg.se/2011/june/fotoskolan.html#commentTack o hej, ser fram emot nästa uppgift! :)

2011-06-29 @ 09:13:52
URL: http://emmplutt.blogg.se/
Postat av: marinda - En fotoblogg .. till :)

http://marinda.webblogg.se/2011/june/josefine-landhagen-fotoskola.htmlOj jag har helt glömmt och lämna den :(

2011-06-29 @ 09:49:03
URL: http://marinda.webblogg.se/
Postat av: Elin

Hej Josefine!

Här kommer mitt sena bidrag - tog på flera motiv istället för ett ur olika vinklar.. så vet inte om det godkänns eller inte..http://elinsfotoverkstad.blogg.se/2011/june/forsta-fotosessionen-laxan.htmlJag kommer hursomhelst spänt att följa din blogg och lektionerna.Mvh Elin Sigvardsson

2011-06-29 @ 13:52:39
URL: http://elinsfotoverkstad.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Hej!

Skönt ni blev friska snabbt och kunde njuta lite av sommaren med ;-)Har gjort läxan:

http://annlouisesvarld.blogg.se/2011/june/saaa-gott.htmlKram Ann-Louise

2011-06-29 @ 15:09:55
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Anna

En jättekul och lärorik Fotoskola minsann! Här är min hemuppgift: http://smid.blogg.se/smidsfashion/2011/june/valet-till-fotoskolan.html

2011-06-29 @ 16:09:14
URL: http://smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: Emma

Första läxan är gjord!http://emsersrosa.blogspot.com/2011/06/fotoskolan-forsta-laxan.htmlJag hoppas på bättre bilder framöver!

Kram kram

2011-06-29 @ 17:24:07
URL: http://emsersrosa.blogspot.com
Postat av: Sofia

Hej,Nu har jag gjort fotoläxan också. Hoppas den inte skickas in för sent :)http://petiteruth.familjkarlsson.se/?p=938/Sofia

2011-06-29 @ 18:49:47
URL: http://petiteruth.familjkarlsson.se/
Postat av: Mia

Här kommer ett sent bidrag till, hoppas inte att det är för sent...http://mysansvra.blogg.se/2011/june/fotoskolan-del-1-bildkomposition.htmlJättekul och lärorikt, ser redan fram emot nästa utmaning! :)

2011-06-29 @ 19:05:50
URL: http://mysansvra.blogg.se/
Postat av: Stina

Hej. Det är med stor glädje jag deltar i din fotokurs och det är med mycket förväntan jag ser fram mot nästa veckas uppgift. Tack på förhand! Stina

2011-06-29 @ 23:56:12
URL: http://stinasgalleri.blogspot.com/
Postat av: Killmamman

å vad roligt att du bjussar på detta! kommer inte ha tid att haka på, men jag kommer läsa och ta till mig tipsen :)

2011-06-30 @ 14:12:43
URL: http://killmamman.wordpress.com/
Postat av: Fanny

http://myjourneyinthislife.blogg.se/?tmp=01172325Lite sent men ändå !=)

2011-11-01 @ 17:24:42
URL: http://myjourneyinthislife.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0