Skapa bildspel i Windows

Igår när jag satt och utforskade Windows alla möjligheter med min Asus som jag testar och recenserar genom Microsoft-panelen kom jag på ett roligt projekt som jag nu har påbörjat. Jag ska göra ett bildspel och spela upp genom livestreaming från min datorn till en TV. Det är ju perfekt att ha i bakgrunden på bröllopsfesten vi ska ha i sommar, något som gästerna kan titta på och ett kul inslag att ha med våra bröllopsbilder då.

Det finns många smarta lösningar i Windows 7. När jag satt och tänkte på hur jag skulle göra mitt bildspel kom jag fram till att man antingen kan göra det genom Utforskaren, eller som ett automatisk bildspel som startar med skärmsläckaren eller så kan man göra det lite mer avancerat med att lägga in texter, effekter och tidsinställningar via Windows Movie Maker. Jag kom snabbt fram till att jag kommer använda Movie Maker för att få möjlighet att påverka bildspelet in i minsta detalj eftersom jag gillar att få till det där lilla extra.

För att spela upp bildspelet när jag är klar i Windows Movie Maker behöver jag inte bränna data på en skiva eller lägga över på usb, jag kan enkelt istället strömma bildspelet till en tv med funktionen "Spela till" i Windows Media Player som finns i Windows 7. Detta är en praktisk lösning där man genom en trådlös funktion kan dela media mellan datorer i hemmet men även kan skicka media från datorn till en enhet i hemmanätverket som TV:n eller stereo. Smart!

Ps, vill bara påminna om sista chansen nu att tävla om en Windows-PC från Sony samt Office 2010-paket och en HD-webbkamera!

Kommentarer
Postat av: SusannesSaker

Trådlöst är kanon! Fint bildspel du har gjort:)

Ha en bra måndag!

Kram Susanne

2012-01-09 @ 13:41:19
URL: http://susannessaker.blogg.se/
Postat av: Annie

Vad heter det där vanliga programmet man gör bildspel i? Powerpoint? Klart bäst :-)

2012-01-09 @ 13:51:42
URL: http://selain.blogg.se/
Postat av: Catrin

Gud så häftigt =) Kan du förklara mer ingående sen hur det funkar?

2012-01-09 @ 15:58:41
URL: http://cocobycatrin.blogg.se/
Postat av: Elin Sigvardsson

Det är ju supertufft att kunna göra så. Dock försökte vi komma åt via vår TV och det verkar som man måste ha någon mottagare på tvn som vi inte har? Hur gjorde du lite mer exakt? Om du har tid och lust vore jag (och ser att vi är fler som undrar :)) jättegärna förklara! Kram

2012-01-09 @ 21:26:45
Postat av: Elin Sigvardsson

Det är ju supertufft att kunna göra så. Dock försökte vi komma åt via vår TV och det verkar som man måste ha någon mottagare på tvn som vi inte har? Hur gjorde du lite mer exakt? Om du har tid och lust vore jag (och ser att vi är fler som undrar :)) jättegärna förklara! Kram

2012-01-09 @ 21:27:29
Postat av: Jennie & FrökenFlis

Hej! En liten fråga till dig, det fina vita dockhuset lilla Meja har, med lådor underst, vart har du köpt det? Ja skulle så gärna vilja ha ett till Flisan men vette skråen vart jag får tag på ett. Kramar :)

2012-01-09 @ 22:00:36
URL: http://jenniesays.blogg.se/
Postat av: Rosanna

Hej fina; nu har jag uppdaterat bloggen med nya bloggar tips. Kram

2012-01-16 @ 16:39:01
URL: http://rossannas.blogg.se/
Postat av: Yohanna i Las Palmas

God Afton!

Det var ett tag sedan jag var här och nu har jag suttit och tittat ikapp och njutit av dina jättefina bilder. Hur kan det vara möjligt att allt bara blir så fint ;)

Supersöta förkläden, blommot, takkrona. Ja ALLT!Hälsningar

Yohanna, som bara är lite avis ;)

2012-02-03 @ 00:48:24
URL: http://yohannailaspalmas.webblogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0