En tur till Apoteket

 
Det här med att få i lilla hjärtat penicillin visade sig vara allt annat än lätt, jag har provat allt! Kände mig helt uppgiven efter flera turer med lockande, pockande, mutor och "gömma" medicinen genom att blanda den i allt möjligt som jag vet hon gillar, men nej tjejen genomskådar allt! Hon är klipsk... Tog en sväng till Apoteket för att få lite råd, hade ett annat ärende dit också, att fylla på "hemmaapoteket" med lite bra-o-ha inför förkylningar, magsjukor osv som brukar komma som på beställning så fort graderna börjar sjunka... Bra att vara förberedd! Tänkte visa er i senare inlägg vad jag skaffade och tipsa om lite bra produkter från Apoteket, så håll utkik! :-)
 
Men det jag lite på förhand vill flagga för är spriten, handspriten!! Den är min bästa vän, jag har nämligen lite bacillskräck och tvättar händerna i tid o otid, så för mig är handdesinfektion ett effektivt komplement. Samt att den är bra att ha med på resor, de finns i små behändiga 50 ml flaskor som är lätta att ha med sig. Just nu har de rabatt på Apoteket med, tips!!
 
Så hur gick det med råd? Bland det jag gillar mest med Apotketet är att man alltid kan gå in och fråga om allt och få bra och kloka svar, så har det alltid varit. Nu fick jag med mig en liten medicinspruta som jag provar att använda fortsättningsvis, fortfarande svårt o få i henne penicillinet men det fungerar nog bäst av alla metoder hittills. Verkligen ett kämpande det här, förstår henne för den smakar verkligen inte gott...
 
 
 
Ikväll tänkte jag visa er mer bilder från Irland, om jag får tid över!

Kommentarer
Postat av: Cattis

Om du inte har något emot att ge din tjej socker så har jag ett bra tips.
Blanda med Ohoj chokladsås. I vårt fall har vi fått Kåvepenin som smakar helt vedervärdigt, och det i kombination med öronbarn har gjort att vi testat allt.
Det behövs inte mycket chokladsås för att den bittra smaken ska försvinna, och därefter blev penicillin-intaget helt okej. I dag är han fem och har sedan 1 ½ år ätit i tablettform, det funkar jättebra!
Lycka till

2012-09-20 @ 16:01:43
URL: http://minajochjag.blogspot.com
Postat av: Nathalie

Säger som Cattis här ovan, chokladsås brukar kunna funka! Det ger vi vissa på jobbet som har medicin som är jättestarkt och nästan bränner i munnen, då går det hur lätt som helst. Kräm brukar kunna funka också.
Lycka till!

2012-09-20 @ 16:32:11
Postat av: Emelie - fotograf

jag älskar också handsprit. Jobbskadad skulle jag tro (vården). Det ligger en liten spritflaska i alla mina väskor ;-)

2012-09-20 @ 16:34:18
URL: http://emelieringblom.webblogg.se
Postat av: Angus

Spriten är min bästa vän oxå :) Spritar mig hela dagarna dock så jag gör det inte hemma (jobbar inom vården)

2012-09-20 @ 17:09:49
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: Denize - Fotograf i Spanien - Ensam morsa till E&E

Åh penicillin är inte skoj. Storbarnet mitt har alltid varit duktig (peppar peppar) och med liten så funkar det någorlunda med sprutan, men man känner sig inte snäll. Alls.
Hoppas hon mår bättre snart! Stor kram

2012-09-20 @ 18:10:08
URL: http://denize.se
Postat av: Cherie | Börja Spring

Ushdå, hoppas lillan snart är frisk och slipper det där med medicin.. Vet själv hur mycket jag hatar allt det där och läkaren fick "lura" i mig smärtstillande efter en operation för två år sedan annars fick jag inte åka hem ;)

2012-09-20 @ 19:00:25
URL: http://mammacherie.webblogg.se/
Postat av: Marie

Ohhh skönt att det fungerade bättre med sprutan få hoppas att trenden håller i, ja jag använder också handsprit i ur och skur

2012-09-20 @ 20:16:17
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Mia

Hoppas du får i henne medicinen och dagarna går fort så hon snart slipper den..

Kram Mia

2012-09-20 @ 21:51:24
URL: http://nattmia.blogspot.com
Postat av: Maria

När jag var liten (vilket iof är ganska längesen) så mutade mina föräldrar mig med att jag fick välja en leksak i leksaksaffären EFTER att jag ätit upp min penicillinkur. Då fick jag ner den till slut, även som den smakade äckel, och sedan fick jag min efterlängtade leksak, som oftast blev en ny barbie :)
Har dock inga barn själv (än) men har hört att chokladsås ska funka ganska bra :)

2012-09-21 @ 01:02:41
URL: http://mariasfotoklipp.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0