Lämna aldrig en 5-åring med sax!

Dagen då Meja klippte sitt lååånga vackra hår...
 
Klockan var 07:50 och jag hade just startat igång dagen på jobbet när barnens pappa ringde mig... Oh no!! Det kan inte vara bra med ett samtal så tidigt. Nu gällde det tack och lov inte liv eller död som min första reaktionen var. Men något hade hänt. Lilla Nyponrosen hade fått tag på en sax och beslutat sig för att frisera håret själv.
 
Nu är min lilla tjej vanligtvis en klok och lillgammal tös med mycket förnuft, så jag hade nog trott att hon hade bättre förstånd än så här. Samtidigt så är jag inte förvånad. Hon är nyfiken och envis, får hon en idé kan man ge sig tusan på att hon genomför den. Förgrymmade Fröken Busfrö! Jag ser så mycket av mig själv i henne, de där tonåren kan jag säga att jag är livrädd för redan nu.
 
Håret ja, har inte sett det i verkligheten själv ännu mer än på mobilbilder. Men en riktigt stor toffs kapade hon precis ovanför pannan intill hårfästet samt en rejäl bit på längden på ena sidan fram. Tänker att det borde gå att ordna med en ny bena, sidofläta, hårband och klippa upp det i etapper framtill för att få det jämnt men ha kvar längden.
 
Mejas kommentar och sköna inställning på det hela var: -Jag hade en tova, det växer ut igen! 


 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emmelie - ensamstående mamma till Ebba och Hugo

Haha alltså jag hade fått panik om de var mina barn, men blir full i skratt av hennes kommentar <3

Svar: Mm, jag vet inte hur jag ska reagera just nu. Gjort är gjort liksom så tjänar inget till att bli galen. Nu får man göra det bästa av situationen o hoppas håret växer fooooort!
Josefin -Happy Days-

2014-12-04 @ 19:18:25
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Erica

Haha jag gjorde likadant när jag var fem. Och jag hade också lååångt hår. Men det växte väl ut igen, som tur är växer mitt hår väldigt snabbt. Men det va en himla skön kommentar haha, tänk om man kunde ha den inställningen till allt :)

Svar: Ja man kan inte låta bli att skratta åt detta elände o att hon tar det med sån ro. 😂
Josefin -Happy Days-

2014-12-04 @ 21:42:14
Postat av: Sofia

Första reaktionen är väl lite värre än själva skadan. Din dotter är klok - det växer ut och egentligen spelar det väl ingen roll hur vi ser ut, eller? En släkting flippade ut när hennes dotter hade klippt sig själv så dottern grät och var ledsen i flera veckor. Det gör att jag hoppas jag kan ha en lättare inställning till det hela om det skulle hända att mina barn gjorde något sådant. Och skönt att vi inte har mer att oroa oss för! :)

Svar: Håller helt med dig, även om det är tråkigt så är det bara hår. Det finns värre saker :)
Josefin -Happy Days-

2014-12-05 @ 09:59:41
Postat av: Frida - FotograFia

Jag gjorde ungefär samma i hennes ålder, fast då var det två andra barn som klippte mig på dagis när jag skulle vara pappa då vi lekte mamma, pappa, barn. Men min mamma fick ju inte klippa av mitt hår...jag ville ju inte vara kort hårig, så jag gick runt med hockey frilla ett bra tag ;) hehe! Sånt är livet... Man får se det roliga i det! ;)

Svar: Men guu, hahaha!!! Så tokiga påhitt man får för sig som barn 😂
Josefin -Happy Days-

2014-12-05 @ 11:59:45
URL: http://blogg.fotografia.se
Postat av: Joanna- Julkalender på bloggen med tävling varje dag!

haha älskade ungar:P

Svar: Jo du, busfrön! ;)
Josefin -Happy Days-

2014-12-05 @ 17:27:23
Postat av: Madelene Englund

Haha, vilken härlig kommentar ifrån henne! Hon är så klok för sin ålder :D

2014-12-13 @ 13:13:53
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0