Skärpa för webben med Retinaskärm

 
 
 Vår i Norrköping, visst är det härligt!!? Men lite mer värme hade inte skadat, om jag får be! Ge mig 20 grader och bikiniväder så jag kan hänga in vinterjackan nu. ;-)
 
Vet inte hur många, men oräkneliga är dem, alla tillfällen som jag suttit vid min nya Macbook Pro den senaste veckan med ett nästan frustrerat uppgivet ansiktsuttryck. Jag får inte till skärpan när jag förminskar dem till webbanpassat format, dvs för blogg mm. Jag är petig, vill ju att det ska bli bra
 
Men, så läste jag något. Min nya skärm, Retina, är helt enkelt föööör bra. Så bra att bilderna återges i sämre kvalité på min nya skärm när jag till exempel tittar på bloggen då grafiken inte är anpassad för min super Retinaskärm där. Det gör det hela lite klurigt för mig ibland att avgöra om bilderna jag lägger upp här ser bra ut i kvalitén efter att jag webbanpassat dem, jag brukar dubbelkolla i mobilen och ibland även på jobbet, kontrollfreak som jag är, haha... Dessa bilder ser ok ut för mig på min skärm, utom självporträttet, den är inte helt skarp vid ögonen. Hur ser bilderna ut för er? 
 
Nåja, det var egentligen mest ett "Hej, här är jag och jag önskar er en helt fantastisk fredagskväll" som jag ville slänga upp i min blogg ikväll. Så jag rundar av nu för att göra sällskap med fredagsmys i soffan tillsammas med skatterna. <3

Kommentarer
Postat av: Sara i Åre

håller med - jag behöver ibland en pc för att dubbelkolla :)

Svar: Då är det inte bara jag då, haha!
Josefin -Happy Days-

2015-04-17 @ 18:15:43
URL: http://www.traningsgladje.se
Postat av: Camilla- AktivaDagar

Bilderna ser fantastiska ut för mig :)

Svar: Vad bra! Tack Camilla och trevlig fredagskväll 😊
Josefin -Happy Days-

2015-04-17 @ 19:01:25
URL: http://aktivadagar.com
Postat av: Anonym

hej! För mig som läser i mobilen är bilderna skarpare än vanligt! Jättefina :)

Svar: Oj, så bra!! Tusen tack för återkoppling och ha en skön dag ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-04-18 @ 09:03:08
Postat av: När Annie fotograferar i Kalifornien

Jag har retinaskärm jag också, tycker bilderna är jättefina även om du kanske skärpt upp dem aningen för mycket, ögat närmast skärmen börjar gå mot lite lätt målat, men det är så lite att du inte behöver oroa dig. Dina bilder är helt underbara!!

Svar: Tack Annie! Ja det kan säkert ha blivit lite för mkt skärpa på bilderna nu när jag haft svårt o avgöra hur de återges. Så jag är tacksam över feedback för att få in rätt balans. Ska kika från datorn på jobbet idag med, haha!
Josefin -Happy Days-

2015-04-20 @ 07:56:19
URL: http://narannie.se
Postat av: Jarina

Fina bilder, verkligen :) men kanske liiite för mycket skärpa. Men det är såklart väldigt svårt att avgöra när alla datorer är så olika. (Jag ser från en iMac utan Retinaskärm)

Svar: Tack snälla! Ja jag har sett bilderna själv från olika skärmar nu och det skiljer sig verkligen! Kvalitén på Retina är så grym att det var svårt o få till webbbilder först. Men nu tror jag att jag har hittat en bättre balans för kommande bilder. :)
Josefin -Happy Days-

2015-04-22 @ 19:19:09
URL: http://jarinafoto.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0