Att gå skattjakt med kameran

 
Hela den här veckan har jag sneglat ut genom mitt fönster från soffan där jag legat nedbäddd i influensan. Jag har följt hur solen kastat ett varmt sken på husen och silat sig genom de kala trädkronorna. Känt hur solen värmt mitt sinne och vattnat på fotolusten. Idag var jag uppe på benen igen och då var jag bara tvungen att ge mig ut och fånga det guldfägade eftermiddagsljuset. Jag gick till den plats nära mitt hem som jag vet speglar sig som bäst i solens sista strimmor. 
 
Ett sista löv för vinden som envist kämpar sig kvar bland kala grenar. 
 
Fångade ett par barns hemgång från skolan i motljuset, man kunde nästan känna den glada spänningen i luften, det var som den sa "Hej helg och hej fredagsmyset!". 
 
Jag är så himla svag för varmt motlju!. Och landet! Och vattenpölar!

De målade av sig som guldglitter genom min lins, löven längs med vattenpölen. 
 
Älskade motljus, älskade bokeh!
 
 
Och när jag gick här, precis här på denna väg och ja det kanske var i samma tund som jag tryckte av och tog denna bild, så tänkte jag för mig själv. "Det är rätt spännande att gå på fotopromenad! Det är lite som en skattjakt, för man vet inte vilka motiv man kan hitta längs med vägen man går." Även om man har gått den tusen gånger, så är ljusförhållanden, årstider och väder olika. Man kanske hittar något nytt intressant i ett dike att fotografera, något oväntat kan hända, djur eller människor kan passera. Jag hade bästa bilden bakom mig när jag gick hem, efter att jag passerat hästgården här. För då hade jag motljus bakom mig och när jag kikade bakom axeln kom en häst med ryttare och det lyste som en gloria kring dem av varmt ljus! Det var så vackert att jag bara ville stanna upp och gapa!  Instinktivt ville fotoskadade jag bara ta upp kameran och fånga det på bild. Men eftersom jag ville visa hänsyn och inte skrämma hästen genom att sikta på den med min stora systemkamera fick jag bevara den vackra bilden i minnet. Så är det ibland, jag har många fina bilder bevarade inom mig som jag kan ta fram ibland. Och jag fick ju trots "missen" med den sista bilden till en hel del fina innan, eller vad tycker ni?  
 

Kommentarer
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Gillar verkligen liknelsen med skattjakt, så bra! Fantastiska små skatter du har fångat genom kameran :D

Svar: Ja men visst är det som en skattjakt genom linsen, man vet inte på förhand hur lyckad jakten blir och vilken bildskatt man kommer hem med. :) Önskar dig en fin helg!
Josefin -Happy Days-

2016-12-09 @ 19:55:34
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Emmelie - mamma till två och ssk-student.

Alltså Josefin jag förstår inte hur tusan du lyckas med varje bild du tar. Liksom du är jag förtjust i det där varma och motljus i bilder. Men jag har ALDRIG lyckats, har iofs bara kameran till att fota barnen då o då o hinner aldrig lära mig den. Fotar manuellt men det blir ofta inte klockrent. Kram på dig!

Svar: Men åh tack så jättemycket, blir varm i hela kroppen av glädje av din komplimang! Jag tror att du kanske behöver träna o träna ännu mer så hittar du snart en teknik som passar dig, kram!
Josefin -Happy Days-

2016-12-10 @ 07:19:09
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Mia Ohlson

Dina motljusbilder är så helt underbart fina. Det är tack vare dig som jag själv började fota motljus. Hittade din fotoskola när jag var en gröngölning med kameran. Tack ♡

Svar: Men åh vad roligt att jag kunde inspirera dig till att utveckla ditt fotograferande! Vad kul att få en återrapportering så här några år efter fotoskolan! Fortsatt lycka till ❤️
Josefin -Happy Days-

2016-12-10 @ 23:43:06
URL: http://miaohlson.blogg.se/
Postat av: Liw - FINA LYAN

Wow, vilka fina bilder!

2016-12-13 @ 21:06:28
URL: http://finalyan.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0