Lyxigt god porterstek

Lördagens middag blev en god porterstek


Idag har vi haft en härlig lördag med kalas, utelek, pulsande långpromenad i snödrivor och finmiddag med porterstek. Perfekt dag så här långt! Jag kom att tänka på när jag stod och lagade middagen att det var länge sedan jag la ut ett recept här i bloggen. Porterstek är en god rätt som är enkel att tillaga då den i stort sett sköter sig själv på spisen. Passar perfekt på helgen då man vill unna sig en finare middag och har tid att låta maten ta lite längre tid att tillaga. Har redan publicerat detta recept en gång men om ni missat så kommer det här igen, mitt recept på oemotståndligt god porterstek, bra som söndagsstek eller bjudmiddag!

Kött:
1,5 kg bog, högrev eller fransyska av nöt.

Kokspad:
50 cl porter eller mörkt öl
1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
1/2 dl vatten
3/4 dl äkta soya
7 torkade enbär
7 vitpepparkorn
2 tsk timjan 
2 skivade gula lökar
3 köttbuljongtärningar

Sås:
8 dl kokspad
4 msk vetemjöl
1 dl grädde

  1. Lägg ingredienser till koksapad i en gryta, låt koka upp. 
  2. Lägg i kött och låt det koka på svag värme tills det blir mört, 1,5-2 timmar. Vänd köttet några gånger under tiden. 
  3. Sila koksapd och gör sås.
  4. Serveras till potatis, kokt eller klyftpotatis förslagsvis. Gärna en god sallad till och svartavinbärsgelé eller lingonsylt. 
 
Nu blir det att tända ljus när mörkret lagt sig här och krypa upp med lördagsgodis i soffan tillsammans med mina skatter! Mysig lördag på er!


Kommentarer
Postat av: Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta

gott

Postat av: Embla Sofia - Mamma, fotograf, DIY

Åh vad gott!

2016-01-09 @ 20:01:15
URL: http://emblasofia.blogg.se/
Postat av: OLIVIA | 17,7 årig tjej i medievärlden

Ser sjukt gott ut!

2016-01-13 @ 01:01:33
URL: http://www.kaffedrickare.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0