Ett år utan godis!


 
 
Grattis till mig och ett helt godisfritt år!
För ett år sedan just idag 1 april hakade jag lite spontant på en vän som skulle ta en godisfri månad. April gick och jag tänkte att jag kör vidare! Nu har jag inte ätit godis på ett år och är inte det minsta sugen. Faktum är att jag mår betydligt bättre utan allt det där sockret!


Saker som hänt sedan jag slutade äta godis:
  • Jag har mer energi
  • Gladare
  • Inga finnar, en stor skillna mot förr och det är faktiskt den bästa och mest oväntade effekten av godisuppehållet!! 
  • Inte problem med slembildning i halsen som jag fick av allt socker när jag åt godis förr
  • Äter mer regelbundet och ordentligt. Med godis kunde det bli så att jag hoppade över måltider för att jag ätit mig mätt på "skit" rent ut sagt.
  • Känner mer smak, allt som är sött som frukter mm smakar så mkt sötare nu. 
Fördelarna överväger totalt. Jag kommer inte gå tillbaka med att äta godis som det känns nu. Jag har hittat alternativ istället som både känns godare, fräschare och bättre. 

Kommentarer
Postat av: Diana

Oj, imponerande! Jag brukade ha godisuppehåll om våren förut men i år glömde jag bort det pga allt som hänt. Kanske ska köra igång idag istället! Men choklad tror jag aldrig jag skulle kunna vara utan helt 😉

Svar: Tack! ❤
Josefin -Happy Days-

2017-04-01 @ 07:22:19
URL: http://dianas-memories.blogspot.com
Postat av: ajlimullersandvik.blogg.se

det låter ju som ett jättebra val för dig :D

2017-04-01 @ 13:53:48
URL: http://ajlimullersandvik.blogg.se/
Postat av: Cherie

Grattis :) Alltid härligt när man känner att det gör skillnad :)

Svar: Det är verkligen skillnad, trivs så mkt bättre utan :)
Josefin -Happy Days-

2017-04-02 @ 10:37:27
URL: http://www.lifestylebycherie.se
Postat av: Hanna Karlsson

Grymt gjort! Jag skulle också behöva sluta helt. Jag har kommit till den fasen att jag vill äta men samtidigt tycker att det är för sött.

Svar: Tack! Det är verkligen hiskligt sött, så fort kroppen vant sig av vid sockret märker man faktiskt hur pass sött det är.
Josefin -Happy Days-

2017-04-02 @ 11:03:06
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Annie

WOW! Grattis! Vad du är duktig! :-o Är själv sockerberoende och det där är något jag ofta tänker på men som jag ännu inte gjort. Gjorde det senast 2013 under december och det var lättare än vad jag trodde. Men hur gör du med fikao ch bakverk? Inget sådant heller? Vart drar du gränsen?

Svar: Jag är inte så förtjust i fika, så när det bjuds in på fika äter jag inte så mycket sånt. Jag har inte förbjudit mig att äta det, men jag har ju automatiskt skärt ned iom att jag inte mår bra av så mycket socker. :) Jag äter inget godis, inget naturgodis, väldigt sällan glass. Det jag äter är nötter, chips ibland. Mörk choklad har jag tillåtit mig att äta om det är frukt som är doppad i det. Men jag köper mig aldrig en chokladkaka och äter. Äter övh inte ljus choklad. :)
Josefin -Happy Days-

2017-04-04 @ 07:20:49
URL: http://narannie.se
Postat av: Emmelie

Gud vad bra gjort av dig! Jag har trappat ner på godis, sötsaker och läsk, men inte kunnat sluta helt. Sen jag började med det har även mina finnar i stort sett försvunnit :)

Svar: Vad roligt att du med märkt skillnad, jag blev väldigt överraskad av att finnarna försvann. Bra jobbat av dig med! :D
Josefin -Happy Days-

2017-04-05 @ 13:38:19
URL: http://nouw.com/emmelieamren
Postat av: EVELINA

Bra jobbat! Och vad kul att du känner av så många positiva effekter av det godisfria året också! :)

Svar: Tack! Ja det var inte något jag alls tänkt på, att det skulle medföra så mycket oväntat positivt!
Josefin -Happy Days-

2017-04-06 @ 21:12:32
URL: http://evelinawilson.blogg.se
Postat av: Malin

Snyggt jobbat! Jag gjorde ett godis- och sockeruppehåll (alltså inget med tillsatt socker som bullar osv.) 2012-2013 och när jag 2014 smakade lösgodis så kräktes jag eftersom kroppen inte visste hur den skulle hantera det längre. Nu äter jag det ganska regelbundet igen men skulle verkligen vilja dra ner på det igen. Vet bara inte om jag skulle palla precis innan påsk haha! Grymt imponerande att du fixade att fortsätta efter april.

Svar: Tack Malin och grymt bra jobbat själv! Jag har ju inte uteslutit socker helt men att bara ta bort godis och skala av mycket av det andra intaget har verkligen gjort skillnad. Kan förstå din reaktion när du åt godis igen för första gången.
Josefin -Happy Days-

2017-04-10 @ 11:34:52
URL: http://malingisela.blogg.se
Postat av: Anonym

Kan du inte dela med dig av vad du äter/bakar/ bjuder på istället! Fruktfatet ovan förstår jag kan vara ett alternativ, men mer?

Svar: Jag svarade i en kommentar ovan på alternativ för mig. Läs gärna ❤️
Josefin -Happy Days-

2017-04-13 @ 08:43:55


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0