Fjorton vårar

 
Min valborg för 14 år sedan tillbringades på förlossningen och neo, avdelningen för förtidigt födda barn. För just på valborgsmässoafton valde han att komma i raketfart, min prins som egentligen var beräknad att födas i juni. När jag tittar på honom idag är det svårt att förstår hur han som numera är längre och större än mig kunde rymmas i min famn så liten med sina korta 44 cm. Idag ärver jag hans kläder och smyglånar hans stora mysiga tröjor ibland.
 
Fjortis imorgon, tonårsliv... Känns så stort och lite overkligt! Jag blev ju mamma tidigt i livet 21 år gammal, även om det inte var för tidigt för mig. Jag hade en stark längtan efter barn och ett tryggt och ordnat liv, långt förhållande, förlovad, båda jobbade och vi hade köpt eget boende. Det var inget ogenomtänkt beslut att skaffa barn, det var som det skulle vara, det var dags för oss. Men jag var ju även först ut bland mina vänner att skaffa barn, så nu när de börjar komma ikapp och har småbarn, så är jag tonårsmorsa!

När jag var fjorton, var jag väldigt vild och hade ett humör som "hela havet stormar" då alla hormoner löpte amok i min lilla spinkiga kropp. Jag ansåg att jag var vuxen, skulle bestämma över mitt eget liv, slängde nästan sönder dörren till mitt rum ett antal gånger och ville bara var ute med mina vänner. Min son är precis tvärtom, lugnet själv, så kärleksfull och familjär. Han älskar att mysa med mig och sin syster och göra saker ihop. Han är så omtänsksam och har det största hjärta jag mött. Jag är lyckligt lottad som har den finaste pojken i världen i mitt liv som jag älskar utan slut och är så stolt över. Och jag är även tacksam över att han är lättare att ha o göra med än mig själv i den åldern, mycket tacksam! Men, jag har ju en Nyponros som jag anar kommer gå i mina spår istället. Så om 6 är när hon blir 14 lär jag nog oroa mig gråhårig över vad den lilla damen kan hitta på...
 
Imorgon väntar kalas och födelsedagsfriande för Valborgsprinsen och givetvis även traditionellt firande med majbrasa på kvällen. Har längtat efter den här helgen nästan lika mycket som födelsedagsbarnet, så himla mysigt vi ska ha det! 
 

Kommentarer
Postat av: EVELINA

Kan tänka mig att det känns overkligt när du ser på honom nu och tänker tillbaka på lillen han var då :) Vad bra att allt gick så bra då för 14 år sedan, kan tänka mig att det var något av en chock då han kom så tidigt!

Jättefina bilder och stort grattis till honom! :) Hoppas ni har ett bra firande!

Svar: Ja det var en omtumlande start på mammalivet. Men han var stark och allt gick bra, efter 17 dagar kunde vi ta med honom hem. Den känslan!! ❤️ kram
Josefin -Happy Days-

2017-04-29 @ 11:23:47
URL: http://evelinawilson.blogg.se
Postat av: Novajoh - singel 20-åring med barnlängtan

SLUSH :D

2017-04-29 @ 20:42:36
URL: http://novajoh.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0