Sockrade lussebullar med vaniljkräm
Provade att göra ett eget litet påhitt när jag bakade här om dagen. Hittade ett recept på lussebullar med socker men bestämde mig för att äve fylla dem med vaniljkräm. Resultatet blev goda, saftiga sockrade bullar med en vaniljgömma i, mycket goda! Prova gärna, här är receptet!
Lussebullar med vaniljkräm, ca 40 st
2-3 paket saffran
2 dl socker
2 dl socker
2 msk starksprit eller vatten
50 g jäst
175 g rumsvarmt smör
1 krm salt
5 dl mjölk
50 g jäst
175 g rumsvarmt smör
1 krm salt
5 dl mjölk
13 1/2 dl vetemjöl special (blir mycket saftigare bullar än med vanlig vetemjöl)
1 ägg till pensling
I förpackning med två påsar snabb marzan, ger ca 7 dl vaniljkräm
Mjölk, ca 5 dl
Efter ugnen
50 g smält smör
1 dl socker
50 g smält smör
1 dl socker
Gör så här
Stöt saffranen i en mortel med 1 tsk socker. Lägg i saffranen i starkspriten och låt stå i en halvtimme för intensivare smak av saffran.
Värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen och lägg i en bunke. Häll i socker, smör, mjölk och saffran.
Smula jästen och lägg i en bunke. Häll i socker, smör, mjölk och saffran.
Tillsätt salt och mjöl. (Behåll 1 dl till utkavlingen)
Arbeta i maskin i 15 min eller knåda själv 20 minuter.
Jäs 60 min.
Under tiden blanda vaniljkrämen, ta ca 2 dl mindre mjölk än vad som anges på förpackningen för en tjockare konsistens.
Rulla ca 40 st småbollar, platta ut och lägg i en matsked vaniljkräm. Knyt ihop och forma till en boll, lägg i muffinsformar. Låt jäsa 20 min under bakduk.
Sätt på ungen 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda ca 8-10 min. Låt svalna under bakduk.
Pensla på smält smör och rulla i socker.
Kommentarer
Postat av: Rebecca Adnell
Ser så gott ut!
Postat av: Joanna-livet med Aspergers syndrom & Bipolär sjukdom typ 2
Så gott det såg ut
Postat av: Hanna
Det låter verkligen gott!
Postat av: Elsa
ah kan jag typ bara få promenera rätt in i bilden?
Trackback