Parmalindad kyckling med pesto och karamelliserad salviasmör

 
 
 
Årets hittills godaste rätt lagades på påskdagen. Smakerna dansade i munnen och det var ett fyrverkeri av smakupplevelse! 
 
 
 
Recept för 5 portioner:
 
 
3 st kycklingbröstfiléer
10 skivor parmaskinka
1 kruka salvia (jag hittade inte färsk salvia så tog torkad krydda)
1 paket philadelphiaost (eller annan naturell färskost)
2 msk pesto (jag gjorde egen och använde då all min pesto efter avsmakning, ca 1 dl)
200 g färsk haricots verts
75 g smör
1 kg potatis till potatismos
salt
vitpeppar
flytande honung
 
Jag började med att sätta ugnen på 200° och skalade potatis som jag la i kastrull med vatten redo att börja koka upp sen. Sen skar jag filéerna i bitar på längden, hade 3 bröstfileér och fick ut tre längder på varje utom den ena som gav 4. Jag tog en parmaskinaskiva i taget och bredde ut färskosten som jag blandat med egengjord pesto, givetvis går det lika bra att köpa färdig pesto. Kryddade lätt med salt och torkad salvia ovanpå. La dit kycklingfilé och linda ihop till paket. La paketen med skarven nedåt i en ugnssäker form, hyvlade parmesanost över och ringlade lite olivolja smaksatt med vitlök och chili ovanpå samt lite mer salvia. Satte på potatisen att kokas och placerade ugnsfasta formen med kycklingrullarna i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Bönorna kokade jag i lättsaltat vatten ca 3 min. Sen brynde jag smör och ca en matsked torkad salvia samt en skivad vitlök i en kastrull på svag värme tills det blev ljusbrunt, hällde i en klick flytande honung, rörde hela tiden för att inte bränna fast. Gjorde potatismos av potatisen med margarin, liten skvätt syrad grädde, salt, vitpeppar och hällde på mjök till lagom konsistens. Jag tycker om då det är lite småklimpar kvar så jag brukar vispa lite lätt med handvisp bara så blir det peeerfekt! La upp kycklingen, hällde över lite sky från den ungsfasta formen, la upp en klick potatismos och fördela bönorna på en tallrik, hällde över det karameliserade salviasmöret på potatismoset.
 
Magiskt!! Reslutatet blev heeelt fantastiskt, godaste jag lagat i år! Smakerna dansade i munnen och det var ren njutning i varje tugga, galet gott!! Aldrig ätit så gott ens på restaurang, haha! Okej, jooo det har jag väl men det var verkligen hur mums som helst! Brukar få beröm av barnen när jag lagar mat, men denna gång fick jag hålla med, eller jag gav mig själv väldigt höga lovord över rätten under hela middagen, haha!! Jag kunde inte sluta att upprepa hur gotr det var så barnen blev smått trötta på mig tillslut! Men maträtten var ju såå god! Gick ut på balkongen efter maten och satte mig i solen en stund, när jag kom in igen så kände jag dofterna som dröjt sig kvar i köekt, doftade helt underbart gott!! 

Grundreceptete hittade jag på Arlas hemsida, men jag la till och ändrade om, som jag alltid gör. Går alltid på känsla när jag lagar mat och känner in alla smaker. När jag lagar mat så kommer det från hjärat, det är glädje i köket, musiken på och good feelings! Det är då det brukar bli som bäst! Tror att vi högkänsliga är lite extra bra på att vara kreativa och göra saker med känsla, vi känner in det på ett annat sätt och använder våra känslor i det jobb vi gör vilket gör den extra ingrediensen!

Den här rätten kommer jag definitivt göra igen, perfekta bjudrätten! Så god, smakrik, lite festligare men även lättlagad och går förhållandevis fort att göra. 
 
 

Kommentarer
Postat av: JUNITJEJ

Så gott det ser ut!

2018-04-03 @ 20:43:54
URL: http://www.junitjejen.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0