Ananaspaj
Pajbotten:
3 dl mandelmjöl
75 g smör
2 msk honung
Ananassmeten
Ca 250 g avrunnen ananas (ICAs burk på 430 g brukar ge denna mängd ananas)
2 dl crème fraîche
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 msk honung
Gör så här:
Smält smöret och blanda ihop med mandelmjöl och honung.
Tryck ut degen i en form och gör kanter (så att fyllningen får plats).
Grädda i 175 grader i ca 10 min.
Låt ananasen rinna av i ett durkslag.
Blanda sedan ananasen med crème fraîche, ägg, vaniljpulver och honung i en bunke. Häll över pajbotten.
Höj temperaturen till 200 grader och grädda mitt i ugnen i ca 30 min.
Håll koll på kakan, kanterna kan bli mörka, lägg isåfall på metallfolie mot slutet.
Dekorera om så önskas, denna paj har skivor av ananas och björnbär på toppen, servera med (sockerfri) vaniljglass till.
Spännande! Aldrig ätit ananaspaj :-)