Saffranskryddad fisksoppa med kräftstjärtar
Du behöver till 4 portioner:
400 gram torsk
300 gram laxfilé
150 gram kräftsjärtar
1 st purjolök
1st vitlöksklyfta
3 msk Touch of Taste Hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsvin, vitt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
Olivolja för stekning
Gör så här:
1. Skär fisken i 3 cm kuber.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt kräftorna när soppan är klar.
Servera soppan varm tillsamman med vitlöksbaguette samt toppa soppan med resterna från crème fraichen.
Åh va gott!! Älskar saffran och fisksoppa 😊 Underbara bilder!