Saffranskryddad fisksoppa med kräftstjärtar

 
Här kommer ett av mina absoluta favoritrecept all time! Det var denna fisksoppa som vi åt på punschverandan som ni fick se bilder från häromsistens. Himelskt gott och smakar fantastiskt varje gång, det går bara inte att misslyckas. En perfekt bjudrätt, vacker på tallriken och smakrik. Vill man så går det bra att byta ut kräftstjärtar mot räkor istälet. 
 
 

Du behöver till 4 portioner:

400 gram torsk
300 gram laxfilé 
150 gram kräftsjärtar 
1 st purjolök 
1st vitlöksklyfta 
3 msk Touch of Taste Hummerfond
2 dl vatten 
2,5 dl matlagningsvin, vitt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt 
0,5 krm svartpeppar 
1 tsk timjan 
1 tsk basilika
Olivolja för stekning

 

Gör så här:
1. Skär fisken i 3 cm kuber. 
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja. 
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. 
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt kräftorna när soppan är klar. 

Servera soppan varm tillsamman med vitlöksbaguette samt toppa soppan med resterna från crème fraichen.


Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: Ida Jansson

Åh va gott!! Älskar saffran och fisksoppa 😊 Underbara bilder!

Svar: Tack Ida, ja det är verkligen såå gott! 😍
Josefin -My Happy Days-

2018-08-16 @ 20:42:39
URL: http://onlyonewaytogo.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0