Undersökning, svara med siffror!

 
 
Heeej!!

Jag har funderat länge på ett fenomen, det känns som om att bloggar över lag börjar dala lite i popularitet. Vilket även syns runt om då den ena efter den andra storbloggaren tar en långtidspaus eller till och med tackar för sig. Andra digitala kanaler har fått större plats nu. Även jag märker av trenden, det är inte alls samma besökstrafik som för ett par år sedan. Jag minns då jag kunde mötas av 120 kommentarer, då nya prenumeranter ökade konstant och erbjudanden rasade in. Då till och med expressen satte mig på löpsedeln. 
 
I 8 år, så läng har jag bloggen My Happy Days funnits nu och jag skulle ljuga om inte jag även har snuddat vid tanken på att lägga av från och till. Bloggen är inte densamma idag som den var en gång, men livet är ju inte heller sig likt som den gången jag började skriva. Att lägga av har däremot aldrig varit ett alternativ, än. Jag har för mycket kreatvitet som måste få plats någonstans. Min blogg är min plats där jag kan lägga upp både bilder och text och det passar mig. Men jag tappar lite sug, när jag känner att jag levererar och levererar men får allt mindre gehör. Det är knappt någon som kommenterar längre eller gillar inläggen, vilket jag även ser hos andra bloggare, jättetråkigt!! Ja, det kanske är för min egen skull jag bloggar mest egentligen, men jag har alltid gillat kontakten med mina läsare och jag saknar den kontakten nu. 
 
Så, jag vill försöka vända trenden och tänkte göra en enkel undersökning för att lära känna mina läsare bättre:
 
Varför läser du min blogg? Svar i en kommetnar med siffrorna 1-6 som står för följande: 
 
1) Inredning
2) Fotoinsperation
3) Privatliv/vardag 
4) Recept
5) Foto- och redigeringstips
6) Annat, skriv vad :) 
 
Extrafrågor att svara på om ni känner för det:
Vilken typ av bloggar följer du? Så skriv gärna vilka bloggar! 
Hur länge har du läst min blogg?
Hur hittade du hit?
Vad tror du anledningen är till minskad bloggtraffik och kommentarer?
 
 
Saknar du något så får du gärna lägga till det i din kommentar, tack på förhand! 

Kommentarer
Postat av: Anna Schenk

Hej, din blogg läser jag främst för nr2, 3 och 5. Men allt annat är oxå trevligt 😊. Jag läser inte alls så många bloggar längre, Instagram har tagit över för mig. Men de bloggar jag går in på minst en gång i veckan är din, Niiinis och Linda Hallsbergs, sen har jag ca 3 till som jag kollar typ en gång i månaden. Vet inte hur länge jag följt dig, några år iallafall, kanske 5 år, usch vad dålig jag är på att uppskatta år, tiden går för fort 😂.
Jag gillar din blogg och framförallt dina stämningsfulla bilder. Kram Anna

2018-08-07 @ 10:07:01
URL: http://svartaanna.blogg.se/
Postat av: Anonym

Har läst din blogg länge. Läser 1,3,4 främst. Läser inte mycket blogg längre pga reklam o sponsring o att många bloggare nu gör allt proffsigt att de äkta försvunnit. Det blir ett tomt skal. Läser framför allt bloggen att vara någon fru

Hoppas du bloggar på ett tag till

2018-08-07 @ 21:50:13
Postat av: Emmelie - mamma till två och sjuksköterska.

Jag har läst din blogg i många år, och tillhör den som f ortfarande läser via datorn för att få samma känsla som förr..

2-3

tror många gått över till youtube vilket jag inte gillar. Tycker bloggarna är väldigt mycket som ett jobb för många nu, de tappar de där äkta och charmen som fanns.

kram

2018-08-08 @ 07:32:37
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Anonym

Hej Jag gillar att din blogg är personlig och du skriver på ett bra sätt, varken för mycket eller för litet och du har mycket intressant att berätta och god smak :) Jag har läst din blogg i 7 år och sett framförallt barnen växa, det har varit skoj. Jag började följa dig när jag byggde min Trana. Om du tycker att det är givande och kul så fortsätt skriva och lägga ut dina fina bilder:)Framförallt fotona och recepten inspirerar mig. Jag hade också en blogg om mitt hus och familjen tidigare men det var mest för min kompiskrets, tröttnade dock när huset byggts klart och slutade skriva :)Jag följer även Karolina Gynning.

2018-08-09 @ 10:59:09
Postat av: Åsa

2 och 3

Följer även Ebba och Emilia, Sanna Lundell, En bitter blondin, Filippa Rådin, Glitzybloggen, Underbara Clara, Elin Renck, Cecilia Blankens.

Jag hittade din blogg av en slump för ett par år sedan. Fastnade för dina fina foton. Sen fastnade jag även för dig dom person, du verkar så klok och ser lösningar på mycket även om livet inte alltid vill ge en den enklaste vägen. Nu läser jag mycket för att jag vill se att du har det bra. :)

Jag tror ett skäl till minskat läsande är att vi vill ha ännu snabbare flöden, ett blogginlägg tror jag av många uppfattas som för långt, man måste scrolla och läsa flera meningar. Och när man är stressad tar man sig inte tid att reflektera och än mindre kommentera.

2018-08-12 @ 08:21:21
Postat av: Jennie

1 & 2 mest :-)
Vilken typ av bloggar följer du?
House of Philia, Att vara någons fru, Matplatsen, Starwomen, fyra årstider, Anna kubel, Jennys matblogg bl.a.

Hur länge har du läst min blogg?Länge... 6-7 år kanske
Hur hittade du hit?kommer inte ihåg faktiskt, Tror säkert jag sökte på typ Fotobloggare....

Vad tror du anledningen är till minskad bloggtraffik och kommentarer? För egen del är det att jag mer sällan sitter vid datorn, utan mer scrollar på Instagram på telefonen.. orkar sällan läsa bloggar på telefon då synen ?! efter 40 gör det så svårt om inte glajjerna liger bredvid :)

2018-08-14 @ 22:07:58


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0