Äpplen i smördegsgömmor


Här är ett busenkelt och gott recept som jag provade för en tid sedan som jag kan rekommendera. Perfekt nu när det finns så mycket äpplen att ta tillvara på.
Det här behöver du till 8 stycken:
400 g fryst smördeg
400 g fryst smördeg
3 äpplen
4 msk smör
3 msk honung
1 tsk kanel
60 g valnötter, grovt hackade
1 tsk vaniljsocker
1 ägg, till pensling
florsocker
Gör så här:
-
Skala äpplena och kärna ur, skär i centimetertjocka klyftor. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smöret och stek frukten på medelvärme 3–4 min. Häll i honung och kanel.
- Vänd ner valnötter och vaniljsocker. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegsplattorna något. Dela plattorna på mitten och kavla lätt så de blir något större.
- Fördela äpplena i mitten på varje degbit. Pensla kanterna med lätt vispat ägg. Vik ihop till trekantiga paket och tryck längs kanterna med en gaffel.
- Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna något. Pudra över florsocker vid servering, njuts tillsammans med vaniljvisp eller vaniljglass.

Kommentarer
Postat av: Cherie
Åh vad gott det såg ut :D
Svar:
Josefin -My Happy Days-
Postat av: Hemma Hos Felicia
wow, låter verkligen gott! Och enkelt dessutom! Ska testa detta! :)
Svar:
Josefin -My Happy Days-
Postat av: iseedee
Mumma vad gott det ser ut! =)
Svar:
Josefin -My Happy Days-
Postat av: Emma
Vad gott ser ut🙂
Svar:
Josefin -My Happy Days-
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm
Åh, vad gott!! :D
Svar:
Josefin -My Happy Days-
Trackback