My Happy Days
Äpplen i smördegsgömmor
 
 
 
Här är ett busenkelt och gott recept som jag provade för en tid sedan som jag kan rekommendera. Perfekt nu när det finns så mycket äpplen att ta tillvara på. 
 
 
Det här behöver du till 8 stycken:
400 g fryst smördeg
äpplen
4 msk smör
3 msk honung 
1 tsk kanel
60 g valnötter, grovt hackade
1 tsk vaniljsocker
ägg, till pensling
florsocker
 

Gör så här:

  1. Skala äpplena och kärna ur, skär i centimetertjocka klyftor. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smöret och stek frukten på medelvärme 3–4 min. Häll i honung och kanel.

  2. Vänd ner valnötter och vaniljsocker. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegsplattorna något. Dela plattorna på mitten och kavla lätt så de blir något större.

  3. Fördela äpplena i mitten på varje degbit. Pensla kanterna med lätt vispat ägg. Vik ihop till trekantiga paket och tryck längs kanterna med en gaffel.

  4. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna något. Pudra över florsocker vid servering, njuts tillsammans med vaniljvisp eller vaniljglass.
Cherie

Åh vad gott det såg ut :D

Svar: Jättegott verkligen! :)
Josefin -My Happy Days-

Hemma Hos Felicia

wow, låter verkligen gott! Och enkelt dessutom! Ska testa detta! :)

Svar: Ja det måste du, supersmidiga att göra och såå goda! :D
Josefin -My Happy Days-

iseedee

Mumma vad gott det ser ut! =)

Svar: Tack, de är precis lika goda som de ser ut! Lovar! <3
Josefin -My Happy Days-

Emma

Vad gott ser ut🙂

Svar: Jaa, prova! :)
Josefin -My Happy Days-

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Åh, vad gott!! :D

Svar: Ja jag ska ge mig på att baka dem nu till helgen igen! :) De är uppskattade!
Josefin -My Happy Days-

6.5 grendal

You are so cool! I don't think I have read through a single thing
like that before. So wonderful to discover somebody with some unique thoughts on this topic.
Seriously.. thanks for starting this up. This web site is
something that is required on the web, someone with some originality!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress