Helg med julbak och julgransfundering ur miljöperspektiv

En stillsam och mysig helg med julbak ihop med barnen. 
 
Vi har bakat knäck. 
 
Bussebullar och...
 
...lusseballar. Lite skämskudde fram på den, men det bjuder jag på! 
 
En ny omgång pepparkakor blev det med. Jag hade en önskan om att göra vackra dekorativa snöflingor med smala ränder av kristyr, så jag hade kunnat göra dem än mer detaljerade. Tyvärr så hade jag väldiga problem med sprits och tyllar. Alla tyllar hade för stora hål, så jag fick inte till den smala randen som jag önskat. Provade istället att göra en egen sprits av bakplåtspapper, då fick jag till en nära på trådtunn rand, hurra! Var överlycklig i 2 minuter och såg framför mig hur jag skulle sitta och detaljdekorera mina pepparkakor, sen sprack struten! Så då fick jag hålla mig till god med de tyllar som erbjöds. Har ni några tips på hur man får till en riktigt smal rand när man ska spritsa?? 
 
Min vackra amaryllis i vardagsrummet har haft en rejäl växtspurt dessa dagas och nu även slagit ut i full blom, hur vackert!? 
 
 
Hej, hoppas ni har en härlig helg!
 
Nu tänkte jag komma med en fråga, skulle ni hjälpsamma fina läsare kunna leda mig i rätt riktning här. Har lite funderingar kring julgran, vad som är mest miljövänligt ur ett längre perspektiv? Att köpa en ny äkta gran varje år, huggen i Sverige, eller att köpa en platsgran som får hänga med i många år? Jag föredrar det äkta, det känns som att en riktig (och så lokal gran som möjligt) ger minst miljöpåverkan. Men om man köper en ny varje år hur ställer det sig då kring alla utsläpp och så vidare sett till att göra ett enda köp som får hänga med så länge som möjligt? Hur ska man tänka där? Har ni själva funderat något kring vad som är bäst ur miljöperspektiv när det kommer till gran?
 
Hur gör ni?!  
 
Lämna en kommentar om era tankar och gilla inlägget för större spridning!

Kommentarer
Postat av: Anonym

https://m.naturskyddsforeningen.se/julgran Ett tips och läsa om hur man kan tänka kring gran 🎄

Svar: Tack! Ska kika in där. 😊
Josefin -My Happy Days-

2019-12-08 @ 21:38:18
Postat av: Anita

Så fint :D

Svar: Tack ❤️
Josefin -My Happy Days-

2019-12-10 @ 14:15:49
URL: http://siliiins.blogg.se/
Postat av: Anonym

Så fint! Tofflorna är på plats... det påminner mig om att jag har följt dig i många år. God jul till dig och familjen och lycka till med dina studier!

Svar: Åh tack, blir varm och glad av din kommentar! Ja det små tofflorna händer med, de betyder mycket för mig. God jul till dig! ❤️
Josefin -My Happy Days-

2019-12-12 @ 19:53:45


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0