Tror ni på det övernaturliga?

I mitt köksfönster står min mormors mor Esters adventsljusstake. 
 
Denna Luciamorgon fredagen den 13:e började något märkligt, eller det började redan igårkväll. På fönsterbrädan i mitt köksfönster står en gammal vacker adventssljusstake som jag har väldigt kär, jag tycker den är helt fantastisk vacker. Den tillhörde min fina älskade gammelmormor så den har ett enormt värde för mig. Den har stått på samma plats i juletider varje år, men elen är gammal i staken så ljuset har blinkat ibland som om det vore glapp, har tänkt att jag borde lämna in den för att byta ut elen.
 
Nu till det märkliga, denna morgon gick jag upp som vanligt för att tända staken, då fladdrade ljuset till och blev svart. Försökte knäppa på den igen men det ville inte. Då kände jag på ett av ljusen och märkte att det var helt urskruvat, inte lite utan helt, alltså flera varv. Aha, där har vi felet tänkte jag och skruvade i den. Tänkte att jag måste missat att den var lös när jag tog fram staken. Men det hjälpte inte att skruva i den, staken förblev svart. Så jag provade att känna på de andra ljusen och alla, precis alla, var helt urskrvade!! Samtliga flera varv! Detta var jättemärkligt, för jag har varit själv hemma denna vecka och när jag ställde fram ljusstaken till 1:a advent var de iskruvade.
 
Jag hör ju hur knäppt det låter! Men jag är vädligt säker på att de var helt iskruvade och vad sjutton kan det vara som gör att ljusen nu bara skruvats ur, på egen hand? Barnen har aldrig rört staken, de tänder den inte ens. Staken var på och lyste tills jag skulle lägga mig igårkväll, inga problem då. Men nu på morgonen ville den inte lysa mer, även då jag hade skruvat tillbaka alla ljusen. 
 
Igårkväll så såg jag även något som fladdrade till och rörde sig i ögonvrån, givetvis var det borta när jag tittade dit. Kan ju ha inbilla mig, absolut! Det kan ha varit ljus utifrån eller vad som helst, men jag reagerade ändå på att något rörde sig, på ett sätt jag inte är van vid här hemma. Någon timme senare, ser jag som en kontur av en profil av en kort person i synfältet åt andra hållet, som bara löstes upp. Helt galet! Jag blev ärligt talat nervös! Kände ändå inget obehag, kände heller ingen närvaro eller energi eller något sådant, så kanske jag bara inbillat mig trots allt? En trött hjärna som spelar ett spratt? Men att samtliga ljus i adventsljusstaken var urdragna flera varv, det har jag inte inbillat mig! 
 
Så denna Luciamorgon lyser inte staken i fönstret, jag har istället tänt upp med levande ljus. Mysigt det med, men jag saknar skenet från staken. 
 
Vad tror ni om detta? 

Kommentarer
Postat av: Karin

Jag tror at det var någon kär gammal släkting som ville förhindra en brand.

Svar: Ja det är en möjlighet. ❤️
Josefin -My Happy Days-

2019-12-13 @ 08:16:28
Postat av: malin

jodå, jag tror på det övernaturliga, mitt förnuft säger att det inte är så, men vad hjälper det.
Här går någon förbi köksfönstret då och då, men ingen finns där.
Jag tror du ska lämna in staken för en koll av elen, det kan vara någon som vill hjälpa er förstå det.

Svar: Spännande! Det är intressant att höra andras erfarenheter oavsett vad förnuftet säger. Ljusstaken är nu på koll, så får jag hoppas det blir ordning på den! :)
Josefin -My Happy Days-

2019-12-13 @ 22:17:16
URL: http://pillris.blogg.se
Postat av: Bella

Hade också märkliga upplevelser dagen före Lucia och Lucia dagen.
Beroende på vad man själv tror på sägs ju natten till Lucia och Lucia vara då andevärlden kommer oss extra nära.
Du är inte galen. Oroa dig inte. =)

Svar: Det hade jag inte hört om förr, spännande ändå. Tack för att du lugnar mig. 😊
Josefin -My Happy Days-

2019-12-17 @ 01:40:44


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0