Chokladbollar med dadlar
Sockerfria chokladbollar som är godare än vanliga (enligt mig) bjöd jag på när jag fyllde år, jag undviker gärna onödigt socker och de här är ett bra alternativ vid fikabordet. Dessa dadelbollar är fria från vitt socker, laktos, mjölkprotein och ägg. För en helt glutenfri välj ren havre.
Det här behöver du:
- 5 dl havregryn
- 18 st kärnfria dadlar
- 0,5 krm salt
- 1,5 dl kokosolja
- 5 msk kallt kaffe eller vatten
- 3 msk kakao
- Kokos att rulla bollarna i
Gör så här:
Mixa havregrynen med dadlar i en matberedare, tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till bollar och rulla i kokos. Vi rullade även några i kakao då kokosen tog slut, ett alternativ om man vill byta ut kokosflingor, de smakade precis lika bra. Förvaras i kylskåp.
Gilla gärna inlägget om du tycker om receptet!
Kommentarer
Postat av: Joanna-livet med psykisk ohälsa
Så gott det såg ut
Svar:
Josefin -My Happy Days-
Postat av: Angelica Wåhlin
Ser sjukt gott ut!
Svar:
Josefin -My Happy Days-
Trackback