Vaniljhjärtan i långpanna

 
 
 
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på vaniljhjärtan i långpanna, en riktigt god och enkel kaka att baka som jag gjorde till min födelsedag. När jag bakade så hade jag inte kollat att alla ingredienser skulle räcka, så jag fick ersätta hälften av sockret i mördegen med honung och allt socker i fyllningen med honung. Samt så tog vaniljpulvret slut när jag kom till fyllningen men hade i kokosflingor istället. Klantigt av mig att inte kolla så allt fanns innan jag började men det löste sig bra ändå och kakan blev god! Nästa gång jag bakar den ska jag däremot göra den enligt receptet. ;-) 
 
 
Du behöver:

Mördeg:

450 g mjukt smör
10 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning:

5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

 

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till mördegen i en köksmaskin eller för hand.

2) Ta hälften av mördegen och tryck ut den i en långpanna om ca 30X40 cm. Jag använde en mindre form men med högre kant för en högre kaka.

3) Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll det över den utplattade mördegen.

4) Smula sedan resten av mördegen ovanpå fyllningen. Skjuts in i ugnen i 30 minuter. Fyllningen kommer fortfarande vara lite ”dallrig” när den tas ut ur ugnen men låt den svalna av så stelnar det lagom. Pudra över lite florsocker. 


Kommentarer


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0