Dinkelbröd med pekannötter och aprikos

Dinkelbröd med pekannötter och aprikos, så gott och enkelt att laga! 
 
 
Lagade ett såå gott bröd häromdagen då jag använde mig av två recept som jag sedan gjorde en egen variant av efter eget tycke. Resultatet blev en klar succé och givetivs vill jag dela receptet med er, det här är vad jag kommer att baka även nästa gång jag gör bröd. Så så gott!! NI MÅSTE PROVA!!! 
 
Dinkelbrödet blev luftigt, smakrikt, mättande och fyllt med goda nötter och aprikoser. Aprikoserna jag fick tag på var ekologiska från Icas egna sortiment vilka jag måste slå ett slag för, för de var så färska, mjuka och saftiga och gifte sig så bra med brödet! Sen blandade jag i frön och nötter efter vad jag hade hemma vilket var som följer nedan i receptet.
 
Om ni har andra nätter/fröer kan ni prova att byta ut! Just att experimentera när man bakar och lagar mat tycker jag är så roligt, jag kommer då fram till nya rätter och goda smakupplevelser som blir nya familjefavoriter. Älskar verkligen att stå i köket och baka och laga mat, för mig är det avslappning och avkoppling, då mår jag bra! 
 
 
Här kommer receptet på mitt dinkelbröd med pekannöter och aprikos! 
 
Du behöver:
4 dl dinkelmjöl 

1 dl bovetemjöl

1 dl havregryn

0,5 dl hela linfrön

0,5 dl solrosfrön (naturella)

1 dl blandade nötter

1 dl pecannötter 

2 tsk bikarbonat

1,3 tsk salt (ev havssalt)

1 dl torkade aprikoser

0,5 dl honung

4,5 dl naturell yoghurt 

 

 Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Dela nötter om det behövs

Klipp/skär aprikoserna i små bitar.

Rör ner honung, yoghurt och aprikoser.

Häll smeten i en smord och mjölad form ca 30x10 cm (för 1 bröd). 

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.

Ta ut brödet, låt det svalan av på ett galler under duk.

 

 

Hoppas att du kommer uppskatta receptet lika mycket som oss här hemma, blev en favorit hos både liten och stor! Skriv gärna en kommentar om du tänker prova och hur resultatet blev! Glöm inte att gilla inlägget, tryck på hjärtat! 

 

Kramar


Kommentarer


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0