På promenad i Industrilandskapet

 
Om det är något jag verkligen vill tipsa om i Norrköping så är det fantastiskt vackra och häftiga Industrilandskapet, en del av stadens historia i unik miljö!
 
Den här veckan har solen verkligen visat sig från en önskävärd sida och graderna ökat, så härligt! Det har lockat ut många att passa på att njuta av nuet, våren, frisk luft och motion. En eftermiddag i veckan tog jag med mig min Nyponros på en cykelutflykt in till stan. Där gick vi runt och njöt i solen och såg vårtecken som blommande körsbärsträd och hur uteserveringar så smått börjat ta form utanför restauranger och fik. 

 
 Vi tog oss till vad jag vill kalla stadens hjärta, Industrilandskapet. Där gick vi på gångbroarna längs med Motala ström som rinner genom vår stad och kände värmen i eftermiddagssolen som reflekterades i vattnet och mot tegelväggarna. Industrilandkapet är mysigt och stort, här finns något för både liten och stor. Längs med promenaden kan man om man vill stanna för lunchstopp eller aktiviteter på bland annat Arbetets museum och Visualiceringscenter
 
 
Ett måste är att ta med kameran vid besök av Industrilandskapet, ett otroligt fint motiv att fånga på bild! Det är så häftigt med alla gamla byggnader som känns som öar i vattnet och hus som tar vid i direkt  kontakt med fast land. Stora stolta industribyggander med vackra höga fönster, hus som idag fortfarande används både som privata bostäder och åt företagare. Ett kulturarv, jag känner mig stolt över att tillhöra denna häftiga stad som jag växt upp i!
 
För ett par år sedan skulle jag hålla en fotokurs för 4 personer jag aldrig träffat som kom från olika delar av Sverige. Valet av plats var då given för mig, klart vi skulle ta oss runt Industrilandskapet, där finns det så mycket att utforska med kameran. 
 
 
Nyponrosen och jag avslutade promenden i stan med en fika på mysiga Mjölnaren på Västgötebacken. Skönt att vila benen och ta en paus för att ladda med mer energi innan vi cyklade hem igen i kvällsljuset över staden. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hemma Hos Felicia

så vackert! Solen piggar verkligen upp nu! :)

Svar: Det är guld värt med sol nu! ☀
Josefin -My Happy Days-

2020-03-29 @ 09:25:51
URL: http://feliciahblogg.webblogg.se/
Postat av: Annie - Stora Små Äventyr

Industrilandskapet i Norrköping är verkligen magiskt fint :D Härligt ljus ni fick också! :D

Svar: Det är verkligen en pärla i staden, tack vi fick varmt eftermiddagsljus på oss. 😊
Josefin -My Happy Days-

2020-03-29 @ 13:07:05
URL: http://biglittleadventures.se
Postat av: Julia

Härliga bilder, Norrköping är så vackert.

Svar: Tack, det håller jag med om! 😍
Josefin -My Happy Days-

2020-04-01 @ 11:10:48
URL: http://snusport.com/
Postat av: Klara

Hade det inte varit för corona så skulle familjen åkt upp till Norrköping till påsk. Åh...

Svar: Vad trist att er resa blev inställd, jag hoppas detta elände tar slut snart så vardagen kan återgå till mer normala former. ❤️
Josefin -My Happy Days-

2020-04-02 @ 11:29:40
URL: http://st.rich-port.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0