Varför alltid så positivt?

 
Idag var det inga problem att hoppa upp tidigt och ge sig ut i soluppgången på en energigivande pigg pw, mår alltid så bra stunder som dessa! Fantastisk vad glad man blir av solljus och rofylld av lugnet som ligger över Gränslandet. Gick 1,5 tim igen, min vanliga runda och jag fullkomligt bomaderade mitt Instagram med bilder under tiden... Kunde inte hejda mig så när jag kom hem rensade jag faktiskt hälften för tyckte det var att gå lite till överdrift, men kika gärna in på @myhappydays_se så får ni se 9 av dem som ligger kvar. ;-) Bilden ovanför var den sista bilden jag knäpte, vände mig om som hasigast för att korsa vägen och där tornade denna bild upp sig, magiskt vackert!
 
Vilken lycka det är att få gå här ute och suga åt sig allt det vackra och ladda batterierna. Och när man går här ute i tystanden och bara har sig själv och sina tankar så tänker man väldigt bra och får ordning på känslor och funderingar. Jag vet att jag kvittrar otroligt mycket i mina inlägg senaste tiden, men jag mår bra! Allt det här jag skriver om får mig även att må bra. Jag lägger fokus fram och på det goda i livet och det som ger mer energi än vad det tar.
 
Fick en klick elaka påhopp i mitt inlägg om livet efter seperationen just på grund av min glädje och rosenskimrande sätt att skriva. Vissa av de som kommenterade tycker att det är falskt att alltid vara optimist och se possitivt på livet. Jag mår inte alltid bra, jag är inte utan problem, nej verkligen inte. Men för mig ger det mer att försöka ta sig vidare och hitta guldkornern i det svåra, det lilla som gör gott, det blir någon slags terapi. Just nu mår jag bättre än vad jag gjort på länge och känner mig trygg och stark i mig själv, så elakheter som bara skrivits i hopp om att såra rinner direkt av mig. Väljer som jag alltid gjort att försöka lägga mina tankar och känslor på viktigare saker i livet.
 
Önskar er en ritkigt FAB onsdag, nu ska jag piffa till mig för dagen, städa och leta upp resväskan...

Kommentarer
Postat av: Jenny F

Bra där! Fånga plusbollarna och släng iväg minusbollarna!

Lycka till med resväskan :)

Svar: Klockrent Jenny!! Tack och ha en fin dag!
Josefin -Happy Days-

2012-11-21 @ 11:22:49
URL: http://blogg.mama.nu/treting/
Postat av: Caroline

Instämmer med Jenny! Tack för en estetiskt vacker blogg och kloka ord :) Är glad och få följa med dig och du berör i hjärta och själ!

Svar: Vilken rörande kommentar, tack, tar dina ord till mitt hjärta ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-21 @ 12:52:55
Postat av: Amanda

Vilken vacker morgonpromenad det måste ha varit :) Det gäller till att ta tillvara och njuta av allt det vackra som sker runtomkring oss!

Svar: Ja det var en helt makalöst vacker morgon, glad att jag hade energi att ge mig av på studs efter att jag vaknat. :)
Josefin -Happy Days-

2012-11-21 @ 13:12:37
URL: http://margona.blogg.se
Postat av: Becca

Jättefint skrivet! Man måste tänka positivt här i livet!

Svar: Jag tror på det, det får mig i alla fall att må bättre. :-)
Josefin -Happy Days-

2012-11-21 @ 15:25:37
URL: http://fotobex.blogg.se
Postat av: Becca

Jag kommenterade nog detta inlägget lite för snabbt, för jag gjorde det innan jag läst den text som du pratar om i detta inlägget.

Och vill bara säga att jag är stolt över dig, att du vänt något dåligt till något inte bra bra utan fint.

Jag är ett skiljsmässobarn och jag var till en börjar riktigt deppig över det. Att helt plötsligt kunde inte mina föräldrar vara i samma rum... Men när jag ser tillbaka på det så inser jag att det var det enda rätta även om det kanske inte "gick till på rätt sätt".

Men det som gör mig ledsen är att min mamma precis tvärtemot dig ser alla de bra sakerna som negativt. Hon borde vara så stolt över att hon bor själv & betalar sina egna räkningar. Men hon ser sig bara som ensam. Jag älskar henne över allt på jorden men nu är hon tyvärr bara bitter, och det har gått lång tid sen skiljsmässan. Jag vill att hon ska se det som du gör, att hon är en otroligt stark kvinna som detta gjort starkare. Du är en förebild!

Inga barn (och då menar jag barn i alla åldrar) mår bra utav en deppig mamma, varken med eller utan "man". Alla barn mår bra av en positiv förälder som står stark!

Svar: Väldigt tänkvärt! Jag tror att det kan vara svårt att själv börja vända på tankarna och synsättet om man befunnit sig i det längre tid. Men bara man tar ett steg i taget så tror jag det kommer ljusna. Kanske kan du påverka med att smita in vändningar som kanske får henne att ändra uppfattning och tankesätt?
Sen är ju så klart alla skilsmässor olika, för min del så var hela bearbetningsprocessen gjord när jag flyttade, jag hade redan kommit vidare i mig själv. Det var även mitt val att gå och jag ville bo själv. Det är klart att jag nog så sett har haft den fördelen att snabbare få må bra och läka. Men jag har alltid tänkt positivt med så kanske det hjälpte mig lite extra.

Kram!
Josefin -Happy Days-

2012-11-21 @ 15:38:56
URL: http://fotobex.blogg.se
Postat av: Marie

Suck tristmoppar som ska hålla på, är väl klart att du inte alltid är på topp och mår bra och visst det kan man väl också skriva i bloggen. Du väljer att inte göra det hela tiden och det är väl din ensak, trött på människor som bara är ute ef att vara elaka.

Kraaam till dig fina Josefine

Svar: Tack Marie och kram på dig!! ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-21 @ 16:22:32
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Sandra

Människor kan bli så sjukt provocerade av att andra människor försöker ha en positiv inställning. Jag vet själv hur det är, har mått dåligt på mitt jobb de senaste åren, förra året var som värst, och jag kunde också bli irriterad när folk skulle "låtsas vara så jäkla pepp" hela tiden.

Nu pluggar jag och mår bättre, mycket bättre, och jag trivs med min livssituation. Idag stör jag mig inte över huvud taget på när folk försöker vara positiva till allt och bara väljer att skriva positiva saker. Nu inser jag meningen med det. Försöker själv att inte sprida en massa negativitet omkring mig längre, det tjänar ingenting till.

Helt uppenbart kan de människor som skriver elaka saker till dig inte må bra själva på något plan, kan inte se någon annan förklaring till det.

Skönt att du inte tar åt dig, tycker att du verkar ha en jättefin och sund inställning och jag önskar dig all lycka!

Tack för en mysig blogg :)

Svar: Tack Sandra för att du delade med dig! Jag tror att det nog många gånger är så, nu vill jag inte dra alla över en kam, men det är nog lättare att ta det positiva som något negativt om man inte själv mår bra.
Kramar och tack för dina fina ord! ♥

Josefin -Happy Days-

2012-11-21 @ 18:09:31
URL: http://faylinn.blogg.se/
Postat av: maria

Jag håller med dej. Jag förstår inte varför det ses som en nackdel att vara en positiv person som väljer att se möjligheter istället för problem...

Svar: Kramar och tack för din kommentar! ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-21 @ 19:56:51
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se
Postat av: Junitjej

Härligt att du är så positiv! Varför skiljdes ni?

Svar: Junitjej låter kanske positivt, men jag tycketr det lite fjortisaktigt. Men nu är det svårt att byta bloggnamn efter så många år.

Svar: Vi växte ifrån varandra, jag tappade mina känslor och insåg att det inte var kärlek mellan oss längre. Vi träffades i tonåren och det var jättebra under större delen av vårt förhållande. Men senaste åren så märkte jag hur vi gled isär allt mer, vi blev båda nya personer och jag kände inte att vi passade ihop längre.
Josefin -Happy Days-

2012-11-21 @ 21:28:56
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Jennie & FrökenFlis

rätta takter vännen, man ska inte låta elakheter rinna av och bara suga in det positiva :)

Vilken vacker bild, kan tänka mig att du tar många fina bilder med instagram. Kan tyvärr inte ha det för har Nokia, och nokia kan ännu inte ha den appen =/

KRAM

Svar: Jag hade inte Instagram tidigare, skaffade min iPhone i februari och sedan dess är jag frälst. Även om du inte har instagram själv så kan du alltid följa med i andras uppdateringar på webben, min direktlänk har du i detta inlägg. :-)
Kramar ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-21 @ 21:43:35
URL: http://jenniesays.blogg.se
Postat av: Maria

Magiska morgnar, kan man få en bättre start på dagen..?

Alla är vi människor, med både fel & brister, och det är ju klart att vi alla har våra mindre bra dagar... Tycker att är toppen att höra hur bra du faktiskt mår! Varför missunna någon det?!

Svar: Jag tror att det här är en av de bästa starterna man kan få på en ny dag. :-)
Tack för kloka ord!
Josefin -Happy Days-

2012-11-21 @ 22:38:23
URL: http://mariasfotoklipp.blogg.se
Postat av: Sofie DJ

Det gör mig så ledsen när människor skriver elaka ord för att bara såra en annan person!

Jag gillar hur du skriver och berättar om dina dagar! Du är modig som delar med dig av både dina med och motgångar tycker jag!!!

Hoppas att du hade en underbar dag!
Kramar

Svar: Tack vännen, det är tråkigt men bara att ignorera. Kramar
Josefin -Happy Days-

2012-11-22 @ 00:22:03
URL: http://duvhok.blogg.se
Postat av: Jessica

Fantastiskt vacker bild, Josefin! Magisk!

Det finns folk som inte har ett positivt förhållningssätt till livet, och det är tråkigast för dem själva. Klart att allt i livet inte är rosaskimrande, men även om man har det tufft och jobbigt ibland finns det alltid något att se fram emot och/eller glädjas åt här och nu. Det är väl jätteskönt att man kan se det så? Jag är likadan - varför gräva ner sig vid en motgång? Fortsätt framåt.
:O)

Svar: Håller med dig, väl skrivet!! ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-22 @ 06:15:26
URL: http://jesson.bloggplatsen.se
Postat av: Helena

Jag får också en massa energi och av långa promenader där jag får tid att tänka mina tankar klart och suga in den energin som naturen ger.

Bra att du har hittat det i livet som du mår gott av!:)

Svar: Visst är det rogivande, verkligen skönt med dessa studner av stillhet och egen tid... :-) Kramar
Josefin -Happy Days-

2012-11-24 @ 23:58:30
URL: http://helenassota.se
Postat av: Marta

Guuud bara älskar din blogg! otroligt grymma bilder! du är en riktigt bra fotograf!

Svar: Åh tack så mkt snälla Marta! :-)
Josefin -Happy Days-

2012-12-04 @ 14:41:27
URL: http://miklewska.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0