Skapa ett positivt livsflöde
Jag har som jag tidigare skrivit börtjat att jobba väldigt aktivt med mig själv innifrån för att må bra igen. När jag startade bloggen Happy Days kan man säga att jag befann mig på topp i mitt liv, jag kände mig välmående, trygg och lycklig. Det var därav bloggen fick sitt namn, jag hade lyckliga dagar och tänkte väldigt positivt. Det fanns inga problem, bara möjligheter och jag ville även smitta av mig med min positiva inställning till andra som läste min blogg, bilda ringar på vattnet. Det kändes genom responsen och läsarantalet som ökade att jag lyckades med det. Sprida glädje, få andra att må bra, det var ett av mina syften med bloggen.
 
Men livet förändras och jag kom att gå igenom många omställningar i mitt liv, stora prövningar som avlöste varandra och en efter en tog de udden ur mitt vanliga positiva jag. Jag började må mer o mer dåligt, små saker blev stora och jag började fokusera på allt det negativa tillslut. En känsla av obalans i mitt inre har infunnit sig och jag vill tillbaka till den känslan av rofylldhet inom mig igen som jag hade för 4 år sedan, känna mig i balans och rakt igenom lycklig och tillfreds med mig själv och mitt liv. Så nu handlar bloggnamnet Happy Days mest om det, att få tillbaka mina lyckliga dagar igen. Att fånga lyckan i vardagen, ögonblicken.

Hur kommer man dit? Vad kan jag göra? Hur finner man orken och energin igen?
 
Jag tror på att göra det i små steg. Acceptera det förflutna, släppa kontrollen som försöker att stänga ute rädslor och ångest. Fokusera på positiva saker. Jag läser just nu väldigt mycket om hur man får ett positivt livsflöde till exempel genom attraktionslagen och tänker fortsätta att skriva, peppa mig själv och andra genom att tipsa om vad man kan göra av det jag finner givande. Jag gör min egen resa just nu, jag är inte i mål på länge än, men jag är på väg för att jag har betsämt mig att starta den nya vägen till ett bättre mående. 
 
Följ med på resan, kanske finner du givande tips och råd, kanske har du något eget att dela med dig utav. Jag kommer att lägga alla inlägg i ämnet under kategorin "Skapa positivt livsflöde".

Kommentarer
Postat av: jaana- hälso och kostcoach

Livet är en berg och dalbana. Vissa perioder händer bara tråkiga saker som tar av ens livsglädje. Sedan får man jobba sig uppåt igen. Är en positiv person, men vissa perioder får man prioritera! Du kommer dit igen. I små steg. Det har jag gjort. :)

2015-04-09 @ 19:22:26
URL: http://bananajaana.blogspot.se
Postat av: Ivy

Uppnådda förväntningar och krossade illusioner. Har man inte upplevt sorg, så vet man inte heller hur glädje känns. Hittade en passande dikt i sammanhanget.
..
Att leva med en dröm
är att kasta bort tid
att tro på en dröm
ger aldrig någon frid.
Det som har varit
kommer aldrig tillbaka
se framåt istället
och livet bejaka.
Visst får man minnas
det som har varit
minnen är en del
utav livet,
visst kan man le
när man tänker tillbaka
på kärleken, skrattet
bråket och kivet.
Men lev här och nu
var rädd om din vän
för allt som du har
kommer aldrig igen!
...
Hoppas den kan ge perspektiv och en stunds eftertanke.
Kramar.

Svar: Tack för dikten Ivy!
Josefin -Happy Days-

2015-04-09 @ 22:35:26
Postat av: Mielo

Jättefin och inspirerande text. Jag tror precis som du att mycket handlar om inställning och tankemönster, ser fram emot att följa med dig på din resa - och förhoppningsvis kunna ta till mig det du skriver för att berika mitt liv också :)

Trevlig helg!

www.henniska.blogg.se

Svar: Tack Mielo och roligt du vill ta del av mina kommande inlägg, trevlig helg till dig med :)
Josefin -Happy Days-

2015-04-10 @ 08:30:48
URL: http://henniska.blogg.se
Postat av: Tatjana

Tack för den här posten, Josefine! Vad roligt att du lyfter upp argumenten och kommer dessutom att skriva om den då och då! Jag tror att vi alla behöver peppas ibland mer eller mindre. Ibland är det så lätt att hamna i negativa tankar, som snurrar i huvudet om och om igen och blir bara större och större. Negativa tankar är lika skräpmat, man vet att det är inte bra att äta, men man orkar inte att sluta en gång man har börjat :)
Jag själv försöker att vara positiv och glad och att peppa mig själv så gott jag orkar. Det som verkligen hjälper mig framförallt är att umgås med positiva och glada människor och att undvika dem som är negativa och bara klagar hela tiden. Därför var jag så nöjd när jag hittade din blogg! Din strålande energi och härliga bilder inspirerar mig!
En annan sak som är ganska viktig, tror jag, är att har en dröm, en plan, en projekt. Den kan vara någonting stort att drömma om. Till exempel, i din blogg har du berättat att du drömmer att köpa ett litet hus på landet någon gång. Det är ju så skönt att föreställa sig hur huset kommer att bli, vem ska bo där, hur det kommer att bli. Då får man glada tankar och mår bättre. Men drömmar kan bli också små och vardagliga. Man kan, till exempel, planera att göra någonting roligt och spännande med barn eller vänner under helgen, eller, var för inte, någonting trevligt bara för sig själv. Att fånga dagens lycka (Carpe diem!), vara här och nu kan vara ganska härligt!
Och sist men inte minst, när jag är på dåligt humör är det ett måste för mig att motionera eller bara att gå snabbt och långt i naturen. Man får en kick energi och känner sig uppiggad på en gång. Men ibland går det bra bara att sova ordentligt för att känna sig lycklig igen, eller hur? :)
Själv klart det är lättare att säga än att göra, men det hjälper mig ofta i alla fall.
Önskar dig, Josefine, och alla dina följare en riktigt härlig helg!

Svar: Vad härligt att läsa igenom din kommentar Tatjana, tack! Känner som du och tror många kan behöva bli påminda om att se på livet ur en annan vinkel då o då i vardagen. Det ska bli roligt att skriva om detta ämne i min väg tillbaka till en mer positiv person igen. ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-04-10 @ 14:53:47


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0