
Ett fikatips inför helgen kanske?
Gjorde en frozen cheesecake som jag gärna delar med mig receptet på. Det här är en återkommande favorit som jag brukar slänga ihop och det är både superenkelt och smidigt att göra den. Bra att förbereda dagen innan eller på förmiddagen om man får besök/ska bort på kvällen eftersom den ska stå i frysen ca 7 timmar.
Du behöver:
4 st
1 st lime
Daim, ca 2 st dubbelbitar
(Valfria bär)
Daim, ca 2 st dubbelbitar
(Valfria bär)
8-10 portioner:
1. Smula digestivekex i botten på en form.
2. Skilj på äggulor och vitor i var sin skål.
3. Vispa äggulorna med sockret poröst. Blanda sedan i philadelphiaost, vaniljsocker och saft från en lime.
4. Vispa grädden i en egen skål. rör försiktigt ner den i skålen med ägg-ostblandningen.
5. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd försiktigt ner i smeten så att luften inte går ur skummet.
6. Häll i smeten i formen med digestivekexsmulor. Strö ett lager krossad daim över, ställ in i frysen minst 7 timmar innan servering.
2. Skilj på äggulor och vitor i var sin skål.
3. Vispa äggulorna med sockret poröst. Blanda sedan i philadelphiaost, vaniljsocker och saft från en lime.
4. Vispa grädden i en egen skål. rör försiktigt ner den i skålen med ägg-ostblandningen.
5. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd försiktigt ner i smeten så att luften inte går ur skummet.
6. Häll i smeten i formen med digestivekexsmulor. Strö ett lager krossad daim över, ställ in i frysen minst 7 timmar innan servering.
Servera cheesecaken med tex frusna bär som fått tina och blivit saftiga, häll gärna lite av saftspadet på.Låt den gärna stå framme 20 min innan servering.

27