Gott Nytt År!
Saftig saffranskaka
Saftig saffranskaka
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 g saffran
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 dl hackad russin och mandel
Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker mjukt och luftigt.
Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål.
Blanda sedan med resten av smeten.
Hacka russin och mandel till fyllningen.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Häll i hälften av smeten, strö sedan över russin och mandel.
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande av russin och manel.
Dutta till sist över 2 msk smör.
Grädda kakan i nedre delan av ungen i 50-60 min.
Testa med en sticka om den är färdig.
I pulkabacken
När vintern kom
Julafton
God Jul
Pepparkaksbak a la korv med bröd
Att få hem kärlek
Fem musikfavoriter
(Där jag inte borde va)
Jag målar en bild av hur det kan va
(Den här värmen gör mig svag)
Det är ingen som vet, du är precis som jag
(Stanna lite längre)
Jag säger ditt namn men får inget svar
Snälla bara vänd dig om
Ge mig nåt att drömma om
Vi kommer aldrig bli som dom"
Love Your Imperfections
I förra veckan hade jag bakat muffins till mina kollegor som jag skulle bjuda på. Men botten blev lite bränd på några så jag bestämde mig för att snabbt sno ihop en ny sats där på kvällen och göra en pepparkakssockerkaka istället. Dagen därpå stod jag i köket på jobbet och hade skivat upp den nya kakan, blev riktigt nöjd med resultatet. Så vänder jag mig om med fatet och ska gå in i rummet där vi sitter, men vad händer...? PANG! Jag går rakt in i en pelare som står i köket och ser hur kakorna börjar flyga runt i luften för att sedan landa på golvet. Hälften lyckades jag hålla kvar på brickan, men resten som landat på golvet var bara att kasta. Gu vilken syn det måste ha varit! Där fick jag för mitt slit, haha! Jag är så van vid att sånt här händer mig så jag började skratta åt eländet men mina kollegor tyckte synd om mig. Jag kan bjuda på det och den här "charmiga" sidan av mig.
En annan händelse utspelade sig tidigare i år då jag skulle dejta en kille. Hade väl i förbifarten varnat lite för att jag är yr. Det fick han bevis för på en gång! Mötte upp honom på tågstationen och skulle sen ta bussen in till stan. Men istället för att ta bussen in till stan så drog jag med honom på en buss som tog oss halvvägs utanför stan. Vi fick hoppa av och gå tillbaka i regn, jag skämdes så klart över att jag lyckades visa mig så galet yr på en gång. Men han tog det i alla fall bra, tyckte till och med att det var charmigt och vi fick oss ett gott skratt på vägen tillbaka.
Det är det här som gör oss alla unika, att vi har våra små egenheter och att ingen är perfekt. Det som vi själva kan uppfatta som pinsamt eller jobbigt kan vara just det någon annan älskar hos just dig. På Match.com pågår det en kampanj där de vill lyfta just detta att ingen är perfekt #Loveyourimperfections, helt enkelt. Ett bra intiativ till att visa att alla duger precis som de är.
Kvällsmys och tankar
Julfest ikväll
Hej!
Varm choklad med skum
Julfeber
Jisses vilken glädje jag känner inom mig, helt galet! Vet inte när jag mådde så här bra senast, alltså på riktigt! I bara mig, i mig själv. Inte på grund av av någon eller något annat. Det liskom gnistrar som en stjärnglittrande natthimmel i mig och jag går runt och kommer på mig själv med att le för mig själv när jag går gatan fram. Så där att folk måste vända sig om och tro att jag är galen, haha!!
Granen står så grön o grann i stugan...
Pontus fick äran att sätta dit stjärnan i toppen och vi hjälptes alla åt att klä grenarna med kulor i koppar och guld.
SUNday!
Julklappstips!
Tänkte dela med mig av små julklappstips
Trevlig kväll på er!
Glad Lucia!
Pepparkakskladdkaka
3 ägg
3, 5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk pepparkakskryddor
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör/flytande smör
florsocker
Gör så här:
Om du inte använder flytande smör så börja med att smälta smöret. Vispa sedan ihop ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna och rör smeten jämn, vispa sist i smöret. Häll smeten i en smord form och grädda i 160 C ca 25 min. Låt kakan svalna och pudra sedan över florsocker innan servering. För att göra det lite roligare la jag ut en urklippt julgran av papper ovanpå kakan innan jag siktade över florsockret.
Till servering hade jag gammaldags vaniljglass som jag rört i lingsonsylt i.
Spännande måndag
2:a advent
Cementbocken som jag köpte på älskade Gotland för några år sedan har åkt fram
I hemmet doftar det juligt utav hyacint