Pontus 15 år!
Tung känsla
Det ska inte behöva gå så här långt att man går in i väggen, drar på sig enorm ångest och blir stressintolerant. Av egen erfarenhet vet jag hur svårt det är att se varningstecken från första början, man bara rusar på tills det smäller till. Jag minns hur jag låg i soffan och inte kunde röra mig en dag, jag kom inte upp. Min kropp och själ var sjuk och nu orkade den inte mer. Det var ångest, stress, utmattning, depression och en kamp att komma tillbaka och få energi nog att gå en promenad till närbutiken igen. Jag kom tillbaka, men sen föll jag igen oc blev sjukskriven på nytt. Men nu, nu har jag lärt mig att lyssna på kroppens alla signaler. Har lärt mig den svåra vägen och att jag är skör. Därför är jag mer försiktig nu.
Jag skulle kunna fortsatt så mycket till. Om hur viktigt det är att vi lär ut och lär oss observera när kroppen säger ifrån. Att arbetsgivare tar ansvar för att de har en sund arbetsmiljö. Att vi agerar mot mobbning och det vi lär våra barn även är något vi vuxna måste leva upp till. Var snälla mot varandra, var uppmärksamma på de i din omgivning och ha mod. Ser du någon som är ensam, sträck ut din hand.
Är så trött nu egentligen och önskar jag kunde sova, men tankarna rusar på och tinnitusen tjuter på högsta läget inatt. Så jag hamnade här och skrev av mig. Nu ska jag försöka att ruska av mig den här sinnesstämningen och försöka hitta sömnen. Imorgon väntar en fin helg med barnen, vi har så mycket inplanerat.
Ta hand om er och varandra!
I guldskimrande motljus
Nedräkning
Jag räknar ned, just nu till många saker. Närmst till en långhelg, kommer vara ledig lördag-tisdag med barnen vilket känns skönt. Vi ska fira Pontus som fyller hela 15 år på måndag, min valborgsprins. Kan inte fatta att han redan är så stor, helt galet, för själv känner jag mig inte direkt som en tonårsmorsa utan rätt ung i sinnet. Det är konstigt det där att barnen växer när man själv förblir lika ung. *blink* ;-)
Mer jag räknar ned till är resan, en månad kvar nu tills det bär av till Grekland med vänner. Har shoppat på mig några fina outfits till resan, kunde inte hålla mig då jag sprungit på så många färgglada somriga plagg redan. I sommar känner jag att det kommer bli en hel del knalliga färger i rött, rosa, orange, gul, cherise, aprikos och lilla för mig. Gärna blommigt möster med, och vitt.
Sen har vi den största nedräkningen till ett stort beslut jag tog tidigare i år som gäller min framtid. Jag får skriva mer om det i ett kommande inlägg, för det blir lite för mycket att ta här och nu.
Vad tycker ni föresten om att läsa i min blogg? Känner att jag har gått från att vara personlig till att bli mer tillbaka. Vill ni att jag skriver mer om min vardag igen? Eller vad är det som gör att ni tittar in här? Berätta för jag känner att jag behöver ta en funderare kring hur jag ska fortsätta lägga upp mina inlägg så det passar mina läsare.
Puss!
Magic golden hour
Nattens alla färger
9 fotografiska sommarminnen
6) I en mörk lokal såg jag hur ljuset strilade in från ett högt fönster, fick en bild framför mig hur fint det kunde bli och tack och lov fick jag leka loss med min kreativitet tillsammans med brudparet. Det blev så fint, en favoritbild!
7) Lekfull och effektfull bokeh i bakgrunden ger ett så vackert djup i denna bild fotogarferad i en trädgård, måste vara hemma hos mina föräldrar om jag inte minns helt fel. De har så mycket fint att upptäcka med kameran, där kan jag gå runt och hitta nya motiv och detaljer varje gång.
8) Det här var en magisk upptäckt. Den väg jag springer på flera gånger i veckan sommartid, alltid åt samma håll, visade sig innehålla ett hjärta. Då jag vände mig om av någon anledning så såg jag det. Hade under hela sommaren sprungit genom ett hjärta, utan att veta om det. Magiskt!
9) Vajande vallmo på Öland, min vän Johanna fick typ panikstanna intil en äng med bilen då jag skrek "STOOOOOPP!!!" För jag vara bara tvungen att kasta mig ut och fånga dem på bild.
Bryggpromenad i skärgården
Har er vecka börjat bra så här långt?
Nyttig chiapudding till frukost
- 2 dl mandelmjölk eller kokosmjölk (kokosmjölk ger mer sötma)
- 3 msk chiaförn
- 1 krm vaniljpulver
Baka en saftig ananaskaka till helgen
2 st ägg
2 dl strösocker
2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
400 gram krossad ananas
2. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt gräddfil och det smälta smöret.
3. Smaksätt med vaniljsocker och den krossade ananasen.
4. Rör ner mjöl och bakpulver.
5. Grädda kakan i 175 grader, 35-40 min.
Jolie Beauty
Parmalindad kyckling med pesto och karamelliserad salviasmör
Grundreceptete hittade jag på Arlas hemsida, men jag la till och ändrade om, som jag alltid gör. Går alltid på känsla när jag lagar mat och känner in alla smaker. När jag lagar mat så kommer det från hjärat, det är glädje i köket, musiken på och good feelings! Det är då det brukar bli som bäst! Tror att vi högkänsliga är lite extra bra på att vara kreativa och göra saker med känsla, vi känner in det på ett annat sätt och använder våra känslor i det jobb vi gör vilket gör den extra ingrediensen!
Den här rätten kommer jag definitivt göra igen, perfekta bjudrätten! Så god, smakrik, lite festligare men även lättlagad och går förhållandevis fort att göra.
Loddobox
Loddo är en prenumerationstjänst med produkter från både detalj, apotek & dagligvaruhandeln. Innehållet är alltid en överraskning. Om ni är nyfikna själva så kostar det 99 kr/box, ingen bindningstid. Värdet i boxen varierar mellan ca 150-350 kr.
Laxgratäng med apelsin
Fick lust att prova på nya maträtter under påsken. Var sugen på lax och föreställde mig att det skulle vara gott med apelsinsmak till. Så jag sökte på recept och hittad denna laxgratäng från Året Runt. Desutom kändes rätten lite "påskigt" med sin gula färg. En relativt snabblagad vardagsrätt men tänker att den även kan vara en fin bjudrätt, föreställer mig hur tjusigt det skulle se ut på ett fint fat. Men nästa gång så vill jag krydda på mer för kände att jag vill ha mer smak och kanske även lite hetta.
Laxgratäng med apelsinsmak – recept
4 personer
smör till formen
1 påse babyspenat
4 portionsbitar laxfilé
salt och peppar
Gratängsås:
25 g smör
2 msk vetemjöl
3–4 dl mjölk
salt och peppar
1 knivsudd riven muskotnöt
1 apelsin, rivet skal och pressad saft
1 äggula
1 dl hackad persilja
100 g fetaost
Garnering:
persilja
apelsinskivor
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smörj en ugnsform.
Grovhacka spenaten och lägg
i botten av formen.
3. Krydda laxen med salt och peppar och lägg laxen på
spenaten.
4. Gratängsås: Smält smöret
i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, under kraftig vispning. Låt såsen koka
tills den tjocknar lite grann.
Krydda med salt, peppar, muskotnöt, apelsinskal och apelsinsaft. Ta kastrullen från plattan och tillsätt äggulan.
Rör ner persiljan.
5. Tärna fetaosten och strö
över laxen, häll gratängsåsen
överst. Gratinera till fin färg,
ca 20 minuter.
Garnera med persilja och apelsinskivor.